Cei trei oameni care l-au impresionat pe Ion Ţiriac în viaţă. Unul dintre ei a făcut maşini celebre

Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Ion Ţiriac a spus care sunt cei trei oameni care l-au impresionat de-a lungul vieţii. Unul dintre ei este un producător celebru de maşini. 

”În viața mea au fost doi-trei oameni care au reușit să mă impresioneze. Și nu sunt un om ușor de impresionat. Unul era Nixon, cu prezența sa veselă. Poate a fost și megalomania mea, gândindu-mă că eram în prima delegație comunistă românească care a fost primită vreodată la Casa Albă în ’69. Dar când Nixon a intrat în cameră, i-ai simțit prezența.

Al doilea a fost șahul Persiei. Și al treilea: Ferry Porsche. Îmi amintesc în 1984 când m-am dus să iau modelul 959. Făcuseră 200 și am ajuns la el să iau o mașină. Eram însoțit de acest băiat care tocmai câștigase Wimbledon. 17 ani, blond, nu avea permis de conducere (n.r. – Boris becker). Și am intrat în biroul acestui domn, Ferry Porsche. Porsche mi-a făcut o impresie uriașă. Și în al doilea rând: Porsche știe să facă mașini impecabile din toate punctele de vedere”, a declarat Ion Țiriac pentru revista pasionaților de Porsche, citat de Digisport.

Ţiriac s-ar muta din România, dacă ar avea iar 30 de ani 

Ion Țiriac a fost întrebat, în cadrul unui interviu, ce sfat le-ar da antreprenorilor din România. După ce i-a îndemnat pe cei din noile generații să privească mai atent către istoria omenirii, Ion Țiriac a mai spus că, dacă ar fi din nou tânăr, ar vrea să locuiască în China.

„Cărțile sunt bune. Școala este bună. A fi harnic la școală este și mai bine. Dar, după ce termini școlile astea, te lovești cu capul de ceva puternic. Se numește viață! Așa că du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile! Asta e viața. I-aș îndemna să privească înapoi. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările. Dar și oameni și companii. În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți, încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că, ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”, a zis Ion Țiriac.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel