Cea mai recentă creaţie al lui Pedro Almodovar, în competiţia ediţiei cu numărul 66 a Festivalului de film de la Sydney

Festivalul de film de la Sydney a anunţat programul ediţiei de anul acesta, care va avea loc în iunie, cea mai recentă creaţie a regizorului spaniol Pedro Almodovar numărându-se printre peliculele aspirante la premiul principal, potrivit DPA.

Festivalul, aflat la cea de-a 66-a ediţia, va proiecta 307 filme din peste 55 de ţări, printre care 33 prezentate în premieră mondială şi 79 de documentare, au anunţat miercuri organizatorii. Evenimentul va debuta în data de 5 iunie cu premiera mondială Palm Beach, o peliculă care împleteşte comedia cu drama, avându-i în distribuţie pe Bryan Brown, Sam Neill, Richard Grant, Greta Scacchi şi regizat de cineastul australian Rachel Ward.

Filmul proiectat în încheierea festivalului nu a fost anunţat încă. În cadrul competiţiei oficiale va fi acordat un premiu în numerar de 60.000 de dolari australieni (42.000 de dolari americani) unei realizări cinematice îndrăzneţe, proaspete şi curajoase, au precizat organizatorii. La ediţia de anul acesta se întrec 12 pelicule, printre care filmul lui Almodovar Pain and Glory, Never Look Away, al germanului Florian Henckel von Donnersmarck, nominalizat la două premii Oscar, şi filmul regizorului coreean Bong Joon-ho, Parasite.

Henckel von Donnersmarck va participa, pe 11 iunie, la o discuţie despre procesul de creaţie al filmul său. Tot în cadrul secţiunii competiţionale au fost selectate Synonyms, semnat de Nadav Lapid, câştigătorul Ursului de Aur în cadrul Berlinalei de anul acesta, şi The Souvenir, semnat de Joanna Hogg, câştigătorul Marelui Premiu al Juriului la Sundance. Câştigătorul va fi anunţat în seara de închidere a festivalului, pe 16 iunie. Anul trecut, drama The Heiresses, realizată în Paraguay, a obţinut cel mai râvnit trofeu. Printre filmele prezentate în afara competiţiei, se numără The Final Quarter, inspirat din povestea lui Adam Goodes, un fotbalist australian din comunitatea indigenă, care s-a aflat în mijlocul unei controverse de amploare după ce a denunţat o insultă rasistă la adresa sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel