Ce este benzodiazepina, substanța interzisă care i-a ieșit Ralucăi Bădulescu la DrugTest. Șoferi, MARE ATENȚIE

Foto: Instagram Raluca Bădulescu
Foto: Instagram Raluca Bădulescu

Ce este substanța la care Raluca Bădulescu a ieșit pozitivă la testul anti-drog al Poliției.

Raluca Bădulescu s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prinsă în trafic, iar în urma testului antidrog al Poliției a ieșit pozitivă la benzodiazepina. Ea a fost dusă la INML pentru a i se recolta probe biologice, urmând să se ia o decizie în funcție de rezultatul analizelor.

Incidentul a a vut loc în noapte de 11 spre 12 noiembrie, în jurul orelor 03.20. Polițiștii au oprit-o în trafic pe o stradă din Sectorul 1, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a fost indicat un rezultat pozitiv pentru consum de substanțe psihoactive. Conform art.336 alin.2 din Codul Penal, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă "persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere".

Ce este benzodiazepina substanța pentru care a ieșit pozitivă la DRUGTEST

Benzodiazepinele sunt o clasă de medicamente psihotrope și sunt cunoscute ca și tranchilizante minore.

Sunt printre cele mai prescrise medicamente fiind utilizate ca sedative psihice deoarece diminuează anxietatea sub diferitele ei aspecte, tulburările psihosomatice, agitațiile psihiatrice. Unele dintre ele sunt prescrise special împotriva insomniei. În plus, benzodiazepinele sunt utile și în anestezie, pentru a atenua contracturile musculare, și în cursul tetanosului, conform sfatulmedicului.ro.

Mai sunt recomandate și în cazul spasmelor musculare sau în caz de convulsie epileptică. Toate benzodiazepinele au proprietăți sedativ-hipnotice in grade variate.

Astfel de substanțe se găsesc în tratamente precum Xanax și Valium

Ce contraindicații au benzodiazepinele

Contraindicațiile sunt insuficiența respiratorie și miastenia. Ca oricare asociere cu alte substanțe deprimante ale sistemului nervos central (alcool, psihotrope, de exemplu).

Toxicitatea benzodiazepinelor este în ansamblu slabă.

În cazuri mai rare, ca efect secundar este și apariția unei toxicomanii: subiectul este constrâns să urmeze consumarea medicamentului din cauza apariției unor tulburări grave atunci când este oprită folosirea lui. Un alt efect periculos pentru conducătorii de vehicule: somnolența. Se mai poate observa și o oboseală, ca și erupții cutanate.

De asemenea au un efect periculos periculos pentru conducătorii de vehicule deoarece dau somnolență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel