Cazinourile sunt întotdeauna în avantaj la pariuri?

După cum probabil știți până acum, pentru ca un cazino să poată funcționa, este nevoie să obțină profit. Indiferent câți jucători ar câștiga, casa (cazinoul) va fi mereu principalul câștigător. Strategia este gândită în așa fel încât casa să mențină activitatea și motivația jucătorilor, dar pe termen lung, tot ea să câștige.

Înainte să dați iama la un cazino online ar fi câteva lucruri pe care orice jucător ar trebui să le cunoască în așa fel încât jucătorii sa își pastreze o sansa buna de câștig.

În acest articol dezbatem puțin uitându-ne printr-o lupă, la conceptele de house edge și câteva detalii din spatele cortinei, care fac cazinoul un model profitabil.
 

House Edge

House Edge este un concept pe care nu foarte mulți jucători îl cunosc. Scopul este casa să iasă pe câștig. Bazat pe avantajul matematic al jocurilor de noroc pe care îl are industria cazinourilor față de jucători, în timp, acesta este definit ca raportul dintre pierderea în medie și pariul inițial.

De exemplu la jocul Blackjack jucătorul își poate crește pariul doar atunci când apar oportunități noi. În această situație va crește și măsura riscului. Dacă un jucător știe că avantajul casei la Blackjack este de 0,6%, poate presupune că pentru fiecare pariu inițial de 10 dolari pe care îl face, va pierde 6 cenți în medie.
 

Apelarea la emoții


Se depun eforturi constante de a crea o experiență cât mai atractivă pentru jucători. De la designul cazinourilor, culorile folosite, la muzică, experiența fiind una senzorial diversă și de divertisment. Toți acești factori sunt bine gândiți și calculați, așa încât nimic să nu fie la întâmplare. Această aventură creează motivație și adicție, lucru care atrage și mai mulți jucători în timp.

S-a descoperit că sunetul câștigului „winner” și luminile care acompaniază jocurile sunt create pentru a relaxa jucătorii și a-i ajuta să-și mențină starea mentală de gambling. Băuturile servite în cazinouri sunt și ele bine gândite. După cum va puteți imagina, alcoolul influențează negativ percepțiile și luarea deciziilor. Din nou încă o ocazie pentru a obține profit de pe urma jucătorilor.
 

E timpul să te retragi

Momentul cel mai potrivit pentru a te retrage din joc, este cel mai probabil după un câștig. Însă majoritatea jucătorilor de noroc, din păcate, pariază până la ultimul leuț. Cei mai mulți competitori consideră că există șanse să câștige încă o dată, și într-adevăr se poate întâmpla, însă destul de rar. Atunci când câștigi, există o goana după următorul câștig și tot așa, până la următorul pariu. Nu durează prea mult până jucătorii își pierd toate câștigurile. Într-un final, ai pierdut tot ce ai câștigat inițial, ba chiar mai mult. Bineînțeles acest lucru aduce din nou profit cazinoului.
 

De ce continuăm să jucăm, știind că oricum casa va câștiga?
 

În primul rând, jucătorii de noroc continuă să parieze pentru distracție și pentru că există o șansă foarte mică de a câștiga și niște bănuți. Majoritatea sunt conștienți că asul roșu e în mâna cazinoului. Ele sunt gândite în așa fel încât să ofere jucătorilor puțin câte puțin, cât să-i mențină motivați să se reîntoarcă. Într-un final, cu cât stai în joc pe perioade îndelungate, cu atât e mai avantajos pentru casă. 
  

Care sunt șansele de câștig?
 

Având în vedere algoritmii din spatele acestei afaceri profitabile, bineînțeles că nu sunt foarte multe șanse de câștig. Studiile publicate de-a lungul anilor, arată că doar un procent de 13.5% din jucători câștigă.
 
Iată și o listă cu procentajele de câștiguri la diferite jocuri de noroc:

-     Blackjack – 49% - Jocul se derulează împotriva dealer-ului. Simultan pot fi mai mulți competitori, care si ei vor juca împotriva aceluiași dealer, dar niciodată unul împotriva celuilalt. Șansele sunt în favoarea jucătorului dacă reușește să depășească punctajul dealerului
-      Craps – 50% - Craps este un joc de masă jucat cu zaruri. O persoană este „trăgătorul”, care aruncă zarurile, iar ceilalți jucători fac pariuri pe rezultatele acelei aruncări. 
-      Ruleta – 50% - Ruleta este o roată cu 38 de numere pe ea. Numerele 1 - 36 sunt roșii sau negre, iar numărul 0 (în cazinourile americane, de asemenea, 00) este verde. Dealerul de ruletă, numit „croupier”, învârte roată și mingea cade pe una din cifrele afișate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel