Câți bani a câștigat David Popovici după ce a obținut cele două medalii de aur

Câți bani a câștigat David Popovici după ce a obținut cele două medalii de aur / Foto: Facebook David Popovici
Câți bani a câștigat David Popovici după ce a obținut cele două medalii de aur / Foto: Facebook David Popovici

Află în articol câți bani a câștigat David Popovici după ce a obținut cele două medalii de aur.

UPDATE:

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, suma de un milion de lei pentru a recompensa performanța lui David Popovici. „Fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură”, spune premierul.

„Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, anunță premierul Nicolae Ciucă, transmite Mediafax.

După titlul câștigat la 200 metri liber, românul de 17 ani s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri. Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe. Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reușește dubla, în cele două probe de liber, 100 și 200 metri.

Știrea inițială:

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat medalia de aur, în finala probei de 100 metri liber, de la Campionatul Mondial de Natație. Este al doilea titlu câștigat de sportivul român în doar trei zile. Performanțele sale nu vor fi trecute cu vederea, astfel că sportivul va fi recompensat de către MTS, COSR, CS Dinamo, clubul unde e legitimat, dar și de Primăria Sectorului 2.

VEZI ȘI: David Popovici câștigă o nouă medalie de aur. Primul sportiv din ultimii 50 de ani care reușește această performanță: „Nu mă așteptam”/ video

Câți bani va primi David Popovici


În primă fază, sportivul român va primi suma de 22 de mii de euro, atât cât este stabilit prin lege. Ulterior, alți 11 mii de euro vor intra în conturile sale, pentru fiecare medalie din partea Ministerul Tineretului si Sportului, scrie Realitatea.net.

CS Dinamo, clubul la care David Popovici este legitimat, îi va mai da jumătate din suma oferită de Minister. Există posibilitatea ca și cei de la COSR (Comitetul Olimpic și Sportiv Român) să acorde un premiu în bani.

„Din câte am aflat, primarul sectorului doi intenționează să-i ofere o bursă de 30.000 de lei. Nu știm deocamdată dacă anual sau lunar. E încă o sumă importantă pe care David ar putea să o primească. Chiar dacă sumele sunt foarte mici în raport cu performanțele obținute de el la nivel planetar, îi dorim să încheie rapid niște parteneriate de imagine pentru că merită cu prisosință”, potrivit surselor ProSport.

VEZI ȘI: David Popovici a câștigat medalia de aur. Este campion mondial la 200 de metri liber

Cum a descoperit David Popovici înotul. A fost trimis la bazin de către medic, la doar 4 ani

Povestea succesului lui David Popovici începe la patru ani, atunci când a fost diagnosticat cu scolioză de către medicul pediatru, care le-a recomandat părinţilor să-l ducă la înot pentru a se vindeca. Acum David Popovici are 17 ani și este primul campion mondial al României la înot. El a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta, scrie Ziarul de Iași, citând newsweek.ro.

Totuși, acest drum al succesului a fost destul de lung, cu multe antrenamente. Asta pentru că totul a început când Popovici era doar un micuț copil. Când avea patru ani, la recomandarea medicilor, micuţul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost iniţiat de antrenorii Bogdan Stroe şi Bogdan Manea.

Când a câștigat primul campionat

Nu mai avusese sportivi în familie şi, totuşi, la un moment dat, copil fiind, şi-a dorit să înceapă performanţa. Aşa l-a cunoscut pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care îl pregăteşte şi în prezent. Dar rezultatele nu au venit chiar de la primele competiţii, ci după mult efort și perseverență.

„Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanţa, adică atunci când aveam nouă ani. Începusem să câştig campionate municipale şi cupe, dar nimic la nivel naţional încă”, povesteşte David.

Apoi, la vârsta 10 ani, a doborât primul record naţional în proba de 50 de metri spate. Era doar începutul. În următorii ani, aveau să urmeze zeci de recorduri naţionale, nul după altul, David Popovici urcând rapid pe culmele succesului.

Sportivul a strălucit la Festivalul Olimpic de Tineret European, organizat la Baku – Azerbaidjan, în 2019, la care a stabilit un nou record al competiţiei în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 49,82 secunde, acesta fiind şi cel mai bun timp înregistrat vreodată pe această distanţă de un sportiv de 14 ani. Ulterior a fost remarcat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel