Câte milioane de dolari au fost licitate pentru tricoul purtat de Maradona contra Angliei în 1986. A doborât toate recordurile

Câte milioane de dolari au fost licitate pentru tricoul purtat de Maradona contra Angliei în 1986. A doborât toate recordurile Sursă: captură foto Youtube
Câte milioane de dolari au fost licitate pentru tricoul purtat de Maradona contra Angliei în 1986. A doborât toate recordurile Sursă: captură foto Youtube

Tricoul purtat de fostul mare fotbalist argentinian, Diego Maradona, la meciul cu Anglia de la Cupa Mondială 1986 a fost vândut la licitaţie pentru aproape 9,3 milioane de dolari, ceea ce a doborât toate recordurile pentru un tricou sport de colecţie, a anunţat miercuri casa de licitaţii Sotheby's, transmite AFP.

Recordul anterior a fost deţinut de un tricou purtat de fostul mare jucător american de baseball Babe Ruth la sfârşitul anilor 1920, care s-a vândut în 2019 pentru 5,6 milioane de dolari. Vânzarea tricoului lui Maradona se desfăşura online din 20 aprilie şi s-a încheiat miercuri dimineaţa.

De peste 35 de ani, tricoul lui Maradona se afla în proprietatea fostului internaţional englez Steve Hodge, care a făcut schimb de tricouri cu mijlocaşul argentinian la finalul meciului câştigat cu 2-1 de naţionala sud-americană, graţie golurilor marcate în repriza secundă de "El Pibe d'Oro".

„Sunt mândrul proprietar al acestui obiect de peste 35 de ani, de când eu și Diego am făcut schimb de tricouri după celebrul meci", a declarat Hodge la punerea în vânzare. 

Diego Maradona, fotbalistul care a dat "Golul secolului"



Maradona a înscris primul său gol în minutul 51 al partidei de pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico în urma unui henţ neobservat de arbitru, pe care el însuşi l-a descris drept "Mâna lui Dumnezeu". A doua sa reuşită a venit în minutul 55, în urma unei acţiuni spectaculoase, în care decarul argentinian a driblat cinci fotbalişti englezi înainte de a trimite balonul în plasă. Acest gol a rămas în istorie drept "Golul secolului".

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, a încetat din viaţă în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Tricoul purtat de Maradona a fost expus la Muzeul Național de Fotbal

Steve Hodge a declarat că „tricoul Hand of God are o semnificație culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul argentinian și pentru poporul englez” și este de părere că „noul proprietar va avea o mândrie imensă de a deține cel mai emblematic tricou de fotbal din lume."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel