Cătălin Botezatu, despre show-ul de modă de la Paris Fashion Week: "Am muncit enorm!"

Într-una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Paris, Palat Behague, în care se află Ambasada României, a avut loc o seară de modă românească la care au fost invitați să participe diplomați străini, mass-media internațională și buy-eri din toată lumea.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Design și Accesorii în cadrul Săptămânii Modei la Paris și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreeprenoriat.

(oar_w460)

Cătălin Botezatu, Carmen Ormenișan, Alexandru Raicu, Flori de Ie și Laura Dincă și-au prezentat colecțiile în fața a peste 250 de invitați. În foaierul Ambasadei a fost organizată o expoziție de costume tradiționale semnată Flori de Ie și de bijuterii românești semnate Josephine și Balisarda. Printre diplomații, achizitorii și jurnaliștii străini au fost zărite în public și Rodica Paleologu, românca stabilită la Paris care deși este trecută de prima tinerețe a fost model pentru Louis Vuitton, dar și Janine, fosta soție a lui Adrian Sârbu.

(oar_w460)

Ambasadorul Luca Niculescu a refuzat un show de modă al celebrei case Kenzo, care și-a manifestat intenția de a închiria locația, special pentru seara românilor lui. Evenimentul a fost deschis de Cătălin Botezatu cu colecția Black Silver, un show de modă complex, conceput ca un spectacol, cu rochii prețioase metalice, coafuri accesorizate cu fluturi negri de mătase și flori, semnate Laurent Tourette, și machiaje pictură realizate de Mirela Vescan. Modelele au defilat pe muzică de operă. 

"Este un show de modă la care am muncit enorm, cred că atunci când ai oportunitatea de a arăta unui public select, într-o locație atât de frumoasă, creațiile tale, atunci când vorbești nu doar despre munca ta, ci și despre România prin ceea ce faci, trebuie să te ridici la maximum de potențial. Ambasada României la Paris a refuzat show-ul celor de la Kenzo, care solicitaseră locația în aceeași perioadă a Paris Fashion Week ca și noi, ca să se mândrească cu designerii români. Țin să le mulțumesc în numele colegilor mei pentru toată implicarea de care au dat dovadă", a declarat Cătălin Botezatu.

"Prezentările au avut loc în două săli, dacă prima a fost decorată în roșu și auriu, cea de-a doua a avut o masă grandioasă situată central, lungă de 40 de metri, pe care au fost așezate aranjamente florale gigante, tăvi de argint pline cu fructe, sfeșnice. "Împreună cu echipa de organizare am decorat tot, noi facem tot ce ține de set up, toți cei implicați în eveniment sunt români, vin din țară special să muncească la acest eveniment, totul trece prin mâna noastră, este o muncă de peste 12 ore, dar să știți că felicitările și aplauzele de final șterg toată
oboseală, iar aseară, publicul a fost numeros, de foarte bună calitate, asta ne-a demonstrat că evenimentul nostru, care are loc de două ori pe an, a crescut frumos, și o să ne străduim să îl ținem la standarde înalte", a declarat designerul Clara Rotescu, inițiatorul acestui proiect.

Ianna Novac a susținut un recital de excepție cu piese tradiționale românești cântate pop opera, toată sala fiind fascinată de prestația româncei și a aplaudat-o cu bucurie, ba chiar i-au declarat că muzică ei le-a mers la suflet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel