Cătălin Botezatu, despre SIMPTOMELE pe care le-a avut când a descoperit că suferă de CANCER de colon

Cătălin Botezatu/ sursa Instagram
Cătălin Botezatu/ sursa Instagram

Cătălin Botezatu a dezvăluit ce simptome a avut când a descoperit că suferă de cancer de colon.

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai apreciați designeri din România. Deși trăiește o viață la care alții doar visează, designerul a trecut prin momente cumplite, după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon. Cătălin Botezatu a vorbit despre simptomele pe care le-a avut înainte să descopere boala nemiloasă de care suferă. Medicii din Turcia au fost cei care i-au descoperit problema, dar a decis să se opereze în România.

”Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă. Specialistul turc mi-a propus să ma supună unui test ecograf foarte performant. Unde a descoperit că am o formă mai ciudată de apendicită. M-am operat în România, și aici au descoperit că, de fapt, în spatele apendicului era o tumoră. Mi-au spus că e cancer. Tratamentul de după l-am urmat în Turcia, acum sunt vindecat, am urmat un tratament care încă în România se face empiric”, a declarat Botezatu.

Simptomele cancerului de colon

Medicii susțin că această formă de cancer este asociată cu o alimentație nesănătoasă, dar și cu stresul.

”Există o împărţire pentru cancerul de pe partea dreapta, care are loc să crească mai mult şi care duce la sângerări minime sau mai mari. Pe partea stângă este o simptomatologie tipică de constipaţie între 3 şi 7 zile. Urmată de un episod diareic care alternează mult timp.

Fiind un cancer digestiv, vom ajunge mereu la dietă. Carnea roşie conţine foarte multe grăsimi şi din păcate fermentaţia acestui tip de carne la nivelul intestinului duce la anumiţi compuşi care pot să ajute la transformarea celulelor normale. Sau a unor polipi în celule canceroase. Din păcate, dieta românească nu este prea prietenoasă.

Stresul duce la o scădere a sistemului imunitar. Orice scădere a sistemului imunitar duce la o scădere foarte puternică a florei împotriva tumorilor. Să nu ne stresăm şi să bem doar cu ocazia zilei de naştere” a explicat chirurgul Alexandru Onofrei, la Sfat de Sănătate, citat de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel