Cântăreaţa rap Nicki Minaj va susţine un concert în regatul ultraconservator al Arabiei Saudite

Cântăreaţa americană de rap Nicki Minaj va susţine pentru prima dată un concert în Arabia Saudită, în această lună, au anunţat organizatorii unui festival muzical, declanşând o furtună de reacţii pe reţelele de socializare în contextul în care acest regat ultraconservator depune eforturi mari pentru a-şi promova pe plan internaţional o imagine mai liberală, informează AFP. 

Celebră pentru cântecele sale, care ajung cu regularitate în topul celor mai populare piese din Statele Unite, dar şi pentru ţinutele ei extravagante, pentru versurile vulgare şi videoclipurile sale, Nicki Minaj va urca pe scena saudită la Jeddah pe 18 iulie, potrivit organizatorilor festivalului Jeddah Season. Cântăreţul pop britanic Liam Payne şi DJ-ul american Steve Aoki se vor afla la rândul lor pe afişul acestui eveniment muzical, ce va fi difuzat de postul MTV, au precizat mass-media locale. 'Va fi activă pe toate reţelele de socializare, va publica diverse conţinuturi în direct de pe scenă şi de la hotelul ei din Jeddah. Toată lumea va şti că Nicki Minaj a aterizat în Arabia Saudită', a declarat Robert Quirke, unul dintre organizatorii evenimentului, citat de cotidianul local Arab News.

Sosirea celebrei cântăreţe în Arabia Saudită - o ţară care interzice alcoolul şi impune reguli sociale foarte stricte - are loc într-o perioadă în care influentul prinţ moştenitor Mohammad bin Salman încearcă să demareze o mişcare de liberalizare a ţării sale, prin deschiderea unor noi săli de cinematograf şi prin organizarea de concerte şi a unor mari evenimente sportive. Anunţul referitor la acest concert a fost întâmpinat cu frenezie de o bună parte a tinerilor saudiţi, într-o ţară în care două treimi din populaţie se află sub pragul vârstei de 30 de ani. 'Visul meu a devenit realitate', a scris pe Twitter un internaut saudit, publicând o fotografie a artistei americane. Însă Nicki Minaj a scandalizat în acelaşi timp segmentele conservatoare ale opiniei publice din Arabia Saudită.

'Va veni aici ca să-şi agite posteriorul pe scenă şi să interpreteze cântece sale care glorifică sexul (...) şi apoi toată lumea îmi va spune să port 'abaya' (îmbrăcăminte tradiţională feminină care acoperă tot corpul, n.r.). Ce mai e şi asta?', a declarat, vexată, o tânără saudită într-un videoclip publicat pe Twitter.

Arabia Saudită se declară hotărâtă să îşi schimbe imaginea de regat ultraconservator şi favorizează de acum o dezvoltare a industriei de divertisment, deşi anumite persoane văd în acest demers o metodă utilizată pentru a face populaţia să uite de încetinirea economică şi de şomajul ridicat în rândul tinerilor. Autorităţile din regatul saudit au prevăzut investiţii de 64 de miliarde de dolari în sectorul divertismentului pe durata următorului deceniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel