Canadienii au ieșit în stradă, la Toronto. Raptors a câștigat NBA - VIDEO

Orașul canadian Toronto a fost invadat de suporterii echipei Toronto Raptors care a câștigat titlul în NBA:

Raptors a câștigat în faţa echipei Golden State Warriors și devine prima echipă canadiană din istoria ligii profesioniste nord-americane (NBA) care ia prețiosul trofeu.

În jurul orei 23:30, la capătul celui de-al şaselea meci al finalei, Toronto Raptors i-a smuls victoria lui Warriors, dubla campioană a NBA, cu 114-110, permiţând echipei canadiene să câştige pentru prima oară titlul în NBA.

Mii de suporteri, îmbrăcaţi în tricouri şi şepci în culorile roşu şi negru ale francizei canadiene, s-au adunat în pub-urile şi barurile din metropola canadiană pentru a asista, împreună, la cel mai mare meci din istoria baschetului în Canada. La fluierul final, fanii s-au reunit în Yonge-Dundas Square, un fel de Times Square în variantă canadiană, scandând "We The North" ("Noi Nordul") şi fluturând drapelele canadiene.

VIDEO 1

De asemenea, focurile de artificii au luminat oraşul şi celebrul cântec "We Are The Champions" al lui Queen a răsunat pe străzi, în timp ce oamenii se îmbrăţişau şi scandau "Let's go Raptors". Şi primarul oraşului Toronto, John Tory, a purtat în timpul meciului o vestă imprimată cu logo-ul lui Raptors, în timp ce premierul canadian Justin Trudeau a reacţionat imediat, scriind pe Twitter: "Aşa facem lucrurile în Nord"!.

Trofeul Larry O'Brien merge în Canada

De la Halifax (est) la Vancouver (vest), trecând prin Montreal (est) şi Winnipeg (centru), zeci de mii de suporteri au celebrat victoria istorică a echipei Toronto Raptors.

VIDEO 2

Toronto Raptors a câştigat primul său titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), punând astfel capăt hegemoniei echipei Golden State Warriors, pe care a învins-o cu scorul general de 4-2 în finală, după 114-110 în ultimul meci, disputat joi la Oakland.

Este pentru prima oară când o echipă non-americană cucereşte titlul în NBA. Astfel, trofeul Larry O'Brien, decernat campioanei, va merge în Canada, ţara în care s-a născut inventatorul baschetului, James Naismith.

VIDEO 3

Titlul obţinut de Toronto, la 24 de ani de la apariţia clubului, i se datorează în mare măsură lui Kawhi Leonard, desemnat cel mai bun jucător (MVP) al finalei 2019. El a înscris joi 22 de puncte, printre care şi două aruncări libere în ultima secundă. În meciul de joi, de la Raptors s-au mai remarcat Kyle Lowry, cu 26 puncte, pivotul camerunez Pascal Siakam (26 puncte), dar şi americanul Fred VanVleet (22 puncte).

Citește și: NBA și-a stabilit campioana. Câștigătoare în premieră: Toronto Raptors

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel