NBA și-a stabilit campioana. Câștigătoare în premieră: Toronto Raptors

Hegemonia echipei Golden State Warriors a fost stopată de noua campioană a NBA, care este din Canada.

Toronto Raptors a câştigat primul său titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), punând astfel capăt hegemoniei echipei Golden State Warriors, pe care a învins-o cu scorul general de 4-2 în finală, după 114-110 în ultimul meci, disputat joi la Oakland, relatează AFP.

Este pentru prima oară când o echipă non-americană cucereşte titlul în NBA. Astfel, trofeul Larry O'Brien, decernat campioanei, va merge în Canada, ţara în care s-a născut inventatorul baschetului, James Naismith.

Canadienii au reuşit să se desprindă în ultimele două minute ale partidei, când scorul a devenit 108-102, însă Golden State, deşi decimată de accidentări, s-a luptat până la final.

Conducătorul de joc al echipei californiene, Stephen Curry, ar fi putut aduce victoria pentru războinici, dar a eşuat în încercare de a marca de la trei puncte, cu zece secunde înainte de final.

Kevin Durant, accidentat

Golden State, campioană în precedentele două sezoane, care nu a putut conta pe cel mai bun marcator al său, Kevin Durant (accidentat), l-a pierdut în sfertul al treilea pe Klay Thompson, accidentat la genunchiul stâng după un contact dur cu Danny Green.

În faţa propriilor suporteri, Golden State Warriors părea că reuşeşte să se impună (85-80), dar fără Thompson (30 puncte în 32 de minute) şi cu Stephen Curry în zi mai slabă (21 puncte), echipa s-a prăbuşit pe final.

Titlul obţinut de Toronto, la 24 de ani de la apariţia clubului, i se datorează în mare măsură lui Kawhi Leonard, desemnat cel mai bun jucător (MVP) al finalei 2019. El a înscris joi 22 de puncte, printre care şi două aruncări libere în ultima secundă. În meciul de joi, de la Raptors s-au mai remarcat Kyle Lowry, cu 26 puncte, pivotul camerunez Pascal Siakam (26 puncte), dar şi americanul Fred VanVleet (22 puncte).

Rezultatele meciurilor din finala NBA:


meciul 1: Toronto Raptors - Golden State Warriors 118-109
meciul 2: Toronto Raptors - Golden State Warriors 104-109
meciul 3: Golden State Warriors - Toronto Raptors 109-123
meciul 4: Golden State Warriors - Toronto Raptors 92-105
meciul 5: Toronto Raptors - Golden State Warriors 105-106
meciul 6: Golden State Warriors - Toronto Raptors 110-114

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel