Campionatele Europene de kaiac-canoe. Românii se întorc de la Belgrad cu două medalii

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

România a încheiat Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret (Under-23) de la Belgrad cu două medalii de bronz, la C2-1.000 m juniori respectiv K2-1.000 m U23, ambele câştigate sâmbătă.

Juniorii Adrian Stepan şi Andrei Costache s-au clasat pe locul al treilea în finala de la Canoe 2 în proba de 1.000 m, iar în finala U23 de la Kaiac 2 masculin, George Ţenţa şi Darius Zaharia au ocupat ultima treaptă a podiumului la 1.000 m, potrivit Agerpres.

În finalele de duminică, românii au reuşit două clasări pe locul cinci, la Canoe 2 junioare 500 metri, prin Andreea Alexandrov şi Rodica Pavelonesc (2:05.154), şi la Canoe 2 juniori 500 metri, prin Adrian Stepan şi Andrei Costache (1:47.713).

Rodica Pavelonesc a ocupat locul 6 la Canoe simplu junioare pe 500 metri (2:12.868), iar Nadia Haidar a fost a şaptea la Kaiac simplu junioare pe 500 metri (1:58.297).

Pe locul 8 au încheiat Tania Vîrîjac la Canoe simplu feminin Under-23 pe 500 metri (2:16.987), Adrian Stepan la Canoe simplu juniori pe 200 metri (43.327), precum şi echipajuil Andreea Alexandrov/Rodica Pavelonesc la Canoe 2 junioare pe 200 metri (48.598).

Rodica Pavelonesc a abandonat în finala probei de Canoe simplu junioare pe 200 metri.

România a participat cu o delegaţie de 20 sportivi la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret (U23) din Belgrad (Serbia), având ca obiectiv un o clasare pe locurile 1-3 şi cinci clasări pe locurile 4-6.

În ierarhia generală pe medalii, Ungaria a ocupat primul loc, cu 10 medalii de aur, 7 de argint şi 3 de bronz, urmată de Polonia (9-5-1), Italia (4-6-3) etc. La juniori, Ungaria a fost prima (10-4-2), urmată de Spania (2-3-3) şi Germania (2-3-2), iar la Under-23, Polonia a încheiat pe prima poziţie (9-3-1), urmată de Italia (3-3-1) şi Austria (2-0-0) etc.

Citește și...

România, trei înfrângeri la Campionatul European U19. Rareş Ilie: Se întâmplă de ani la rând...

Rareş Ilie, mijlocaşul celor de la FC Rapid Bucureşti, a vorbit despre prestaţia României la Campionatul European U19. Naţionala a pierdut toate meciurile şi a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor. 

"Sunt foarte dezamăgit pentru că știu că lumea avea așteptări, mai ales de la mine. Oamenii apropiați aveau așteptări... Am dezamăgit din nou, dar acum sunt cu gândul la Rapid, să mă refac cât mai repede.

Cred că a fost o nemulțumire cu acel egal și când se întâmplă asta, fotbalul te pedepsește și nu meritam să trecem mai departe. Eu am pus presiune pe mine pentru că voiam să trag cumva echipa după mine.

Ce poți să inveți? Nici n-am avut timp să fim supărați. Concluzia e că nu am tratat cum trebuie meciurile și șanse ca acest European nu vin de fiecare dată. Normal că e vorba de mentalitate, dacă se întâmplă de atâția ani la rând.

Eu încerc să schimb la mine și odată cu mine să se schimbe cât mai multă lume și să revenim unde e locul. Nu sunt supărat pe colegii mei, ce drept aș avea eu? Și eu și ei suntem vinovați, toată lumea e vinovată", a declarat Ilie, citat de Digisport. 

România a ieșit din topul 50 al celor mai importante naționale FIFA

În ciuda disputelor, clasamentul rămâne un aspect important al fotbalului internaţional, organismul de conducere mondial utilizând sistemul pentru a determina ordinea de repartizare pentru tragerea la sorţi a turneelor şi calificărilor.

Cel mai recent clasament FIFA, actualizat la data de 23 iunie are în frunte tot pe Brazilia.

Cele mai importante modificări din top 10 sunt rocadele dintre locurile 3 şi 4 între Argentina şi Franţa, şi dintre locurile 6 şi 7, între Spania şi Italia, dar şi intrarea în top 10 a Danemarcei şi ieşirea, pe 12, a Mexicului.

România se află pe locul 54, în coborâre de pe 48, unde se afla....citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel