Brexit - planuri Theresa May. Ilan Laufer: ''Ocazie pe care Trump nu o poate rata''

Ilan Laufer
Ilan Laufer

Consilierul onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă, Ilan Laufer, este de părere că lui Donald Trump îi surâde ideea unui "no deal" sau unui "hard Brexit''. 

Care este poziția SUA în contextul actual al Brexit-ului și cum ar putea Donald Trump să dubleze schimburile bilaterale dintre SUA si Marea Britanie?

În timp ce premierul Theresa May a prezentat planul B pentru Brexit, pe care analiștii internaționali îl considera foarte asemănător planului A și prin urmare șansele de a fi acceptat de Parlamentul britanic sunt foarte mici, au mai rămas mai puțin de 70 zile până la momentul oficial al ieșirii Marii Bitanii din Uniunea Europeană. Parlamentul, care a respins propunerea inițială a premierului May, nu dorește un scenariu al unui "no deal" dar mai degrabă al unui "hard Brexit" care să permită Marii Britanii sa isi contureze singura politica ecomica si numai in noul context global. In aceasta situatie, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie isi vor putea dubla relatiile economice intr-un termen foarte scurt in cazul in care cele doua tari vor putea incheia un acord bilateral fara a necesita aprobarea UE.

'Ocazie pe care Trump nu o poate rata'

Fara doar și poate președintelui Donald Trump îi surâde varianta unui "no deal" sau unui "hard Brexit" care să le permită Statelor Unite și Marii Bitanii să faca un "tremendous deal" din punct de vedere economic și mediatic, ocazie pe care administrația Trump nu o poate rata.

In ciuda dorintelor premierului Theresa May, ca Parlamentul britanic sa adopte un acord si Marea Britanie sa paraseasca UE la timp, cred ca in acest moment toate partile implicate se gandesc foarte serios si la posibilitatea amanarii datei la care Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, dat fiind faptul ca un "no deal" va afecta atat Marea Britanie cat si UE., a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Brexit. Un nou referendum, cerere în Parlamentul britanic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel