Boxul amator, amenințat cu excluderea de la Jocurile Olimpice

jocurile olimpice 2020
jocurile olimpice 2020

Comitetul Internaţional Olimpic este „extrem de îngrijorat" în legătură cu problemele de guvernanţă din cadrul Federaţiei internaţionale de box amator (AIBA), ameninţând acest sport cu excluderea de la JO de vară ediţia 2020 de la Tokyo, informează AFP.

„Suntem extrem de îngrijoraţi în legătură cu guvernanţa AIBA", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, duminică, în cursul unei conferinţe de presă la PyeongChang (Coreea de Sud).

Comitetul Internaţional Olimpic "îşi rezervă dreptul de a reexamina prezenţa boxului la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires (în octombrie 2018 - n.red) şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020", a adăugat conducătorul mişcării olimpice.

CIO îşi exprimase deja preocuparea faţă de situaţia din cadrul AIBA, la începutul acestei săptămâni, după numirea controversatului om de afaceri uzbec Gafur Rahimov în funcţia de preşedinte interimar al Federaţiei internaţionale de box.

Ajutoarele financiare către AIBA, suspendate



Rahimov, cel mai vechi vicepreşedinte al AIBA, este acuzat de autorităţile din Statele Unite că ar avea legături cu mediul crimei organizate din Statele Unite. Luna trecută, Departamentul american al Trezoreriei a asigurat că uzbecul face parte dintre „criminalii majori" din ţara sa, din cauza implicării sale în „traficul de heroină".

Instanţa olimpică a anunţat, duminica trecută, că suspendă toate ajutoarele financiare către AIBA, care gestionează unul dintre cele mai vechi sporturi din programul olimpic, prezent începând cu Olimpiada de la St Louis (SUA), din 1904.

Thomas Bach a adăugat că executivul CIO „nu este mulţumit de raportul pregătit de AIBA în legătură cu problemele de guvernanţă, finanţe, arbitraj şi luptă antidoping".

Pe 6 decembrie, CIO a decis să deschidă o anchetă pentru a face lumină în legătură cu criza de guvernanţă din cadrul AIBA.

Pe 20 noiembrie, fostul preşedinte al AIBA, taiwanezul Ching-Kuo Wu, suspendat de propria federaţie, şi-a prezentat demisia, după 11 ani de mandat.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel