BOR. Filmările în biserici sau transmiterea live a slujbelor, interzise

Crişan Andreescu / 16 feb 2018 / 11:38 Salveaza PDF Comentarii

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca în biserici să nu mai aibă loc activități culturale și artistice, acestea urmând  să fie organizate în alte spații ale parohiilor sau în spații publice închiriate pentru acest scop.

Motivul acestei decizii  este acela că desfășurarea acestora în lăcașurile de cult „pot provoca tendințe de auto-secularizare a spațiului sacru" din BOR.

Filmarile in lacasurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale si numai in cazurile in care se doreste evidentierea patrimoniului liturgic si arhitectural-istoric al respectivelor Biserici. La fel, transmiterea in direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizata doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligatia respectarii normelor liturgice si tipiconale", se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.

„Întrucât activitățile culturale și artistice desfășurate în lăcașurile de cult, pot provoca tendințe de auto-secularizare a spațiului sacru din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod stabilește ca aceste activități culturale să fie organizate în alte spații ale parohiilor, sau în spații publice închiriate pentru acest scop", se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24