Auto - F1: Hamilton poate egala recordul de victorii al lui Schumacher (91) încă din acest an

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a obţinut duminică a şasea sa victorie în acest sezon de Formula 1, după ce s-a impus în Marele Premiu al Franţei, ajungând la un total de 79 succese în carieră, dar acest ritm i-ar putea permite să egaleze încă din acest an recordul de victorii deţinut de germanul Michael Schumacher (91), relatează Reuters.

Cu şase victorii din primele opt curse ale sezonului, Hamilton este în linie dreaptă către al şaselea său titlu mondial şi către un nou record de victorii în Formula 1. E o nebunie, când te gândeşti unde suntem noi acum. Cu siguranţă nu mă aşteptam să am deja şase victorii în acest moment şi nu mi se pare real, a declarat Hamilton, care are în clasamentul piloţilor un avans de 36 puncte faţă de coechipierul său Valtteri Bottas şi de 76 faţă de rivalul Sebastian Vettel de la Ferrari. Cu 13 curse rămase, Hamilton are şanse matematice de a celebra victoria cu nr. 92 la Abu Dhabi dacă va continua în acelaşi ritm. Niciun pilot în istoria acestui sport, începând cu 1950, nu a câştigat mai mult de 13 curse într-un sezon şi nu a legat mai mult de nouă succese la rând.

În Franţa, Hamilton a ajuns la a patra victorie consecutivă. Nicio echipă nu a câştigat mai mult de 11 curse la rând în epoca modernă, iar Mercedes a numără zece acum. Actualul campion mondial nu a dominat niciodată debutul sezonului ca până acum. În 2014, când a câştigat 11 curse, Lewis a avut doar patru succese în primele opt curse. Anul trecut, când a obţinut tot 11 victorii, Hamilton a înregistrat doar trei victorii în primele opt curse. Următoarea cursă are loc în Austria, unde Mercedes a capturat prima linie pe grila de start în 2018, dar în cursă, atât Hamilton cât şi Bottas au fost nevoiţi să se retragă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel