COD PORTOCALIU  UPDATE: ANM, COD PORTOCALIU în București și Ilfov. Avion deviat la Constanța / Furtunile au făcut deja prăpăd în mai multe județe - FOTO

Alerte de vreme severă imediată au fost emise de meteorologi. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această după-amiază mai multe alerte de vreme severă imediată. Atenționările sunt valabile pentru localități din mai multe județe.

Furtuna a făcut ravagii în Capitală 

O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut pe două locuinte. Incidentul a avut loc pe Calea Giulești 309, a anunțat ISU București-Ilfov.  
Sunt două persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a doua a primit îngrijiri medicale la fața locului. Este vorba de două femei, una de 70 de ani și una de 90 de ani. 

Schela a fost parțial desprinsă de pe fațada unei clădiri din bd. Brătianu. Traficul rutier este restricționat. Acționează la fața locului Detașamentul Special de Salvatori.

Mai mulți copaci au fost doborâți la pământ, iar mai multe mașini au fost avariate. De asemenea, traficul rutier se desfășoară cu dificultate în mai multe intersecții. Curentul electric a fost de asemenea oprit în Corbeanca și Balotești. 

ANM, a emis un cod Portocaliu de furtuni puternice. De asemenea a fost transmis și mesaj RO-ALERT pentru populație. 

”Așa se întâmplă atunci când vorbim de perioadă de caniculă, val de căldură persistent și fenomene asociate de instabilitate atmosferică accentuată. De altfel, în prognoza elaborată astăzi pentru zona Capitalei este menționat faptul că în această seară vor fi condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice care se pot concretiza prin descărcări electrice, intensificări ale vântului”, a declarat Elena Mateescu în direct la Antena 3. 

Avion deviat la Constanța

Un avion care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Otopeni a fost redirecționat către Aeroportul Constanța. La ora 23:20 reprezentanții Aeroporturi București au anunțat că ”nu mai sunt fenomene meteo periculoase și că nu sunt probleme operaționale”.

”Nu sunt probleme operaționale la Aeroportul Henri Coandă. Un singur avion, care venea de la Rhodos, s-a îndreptat către Constanța, din motive meteo. Nu se mai înregistreaza fenomene meteo periculoase”, au anunțat reprezentanții Aeroporturi București. 

Cod Portocaliu - până la ora 00:15

Județul Maramureş: Șomcuta Mare, Ulmeni, Mireșu Mare, Valea Chioarului, Băița de Sub Codru, Băsești, Asuaju de Sus, Oarța de Jos, Sălsig, Boiu Mare, Ariniș;
Județul Sălaj: Cehu Silvaniei, Hereclean, Someș-Odorhei, Sălățig, Năpradea, Letca, Benesat, Dobrin, Coșeiu;

Se vor semnala: vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, averse care vor cumula 20...25 l/mp.

Cod Portocaliu - până la ora 00:00

Județul Vrancea: Vulturu, Gugești, Suraia, Măicănești, Sihlea, Tătăranu, Cotești, Slobozia Bradului, Ciorăști, Dumbrăveni, Milcovul, Gologanu, Popești, Golești, Gura Caliței, Tâmboești, Urechești, Răstoaca, Slobozia Ciorăști, Bălești, Bordești, Nănești, Obrejița;

Se vor semnala: vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale ce vor acumula 25...30 l/mp.

Cod Galben - până la ora 00:00

Județul Tulcea: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Carcaliu, Frecăței, Văcăreni, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu;

Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, vijelie cu rafale de peste 60 km/h, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula 10 - 15 l/mp.

Ravagii în Botoșani 

În ultimele zece ore, județul Botoșani s-a aflat sub un incidența unui Cod Portocaliu de vijelii! Pentru 14 localități, meteorologii au emis, pentru două ore, Cod Rosu. Vântul puternic, care a bătut cu peste 90 km/h, a smuls  șarpante, acoperișurile unor clădiri și a doborât arbori în Botoșani, Bucecea, Răchiți, Stefanesti, Românești, Trusesti, Stăuceni, Blandesti , Roma, Mihai Eminescu, Unteni, Albesti, Leorda și Tudora. Un raport preliminar arată că elementele de construcție și arborii au căzut peste șase autoturisme, acestea fiind avariate, conform ISU Botoșani. 

Totodată, s-a constatat că acoperișurile a patru case case și o anexă din Botosani, Calinesti, Cerchejeni și Curtești au fost avariate. Peste 70 de cetățeni au solicitat ajutorul pompierilor. Unele apeluri sesizau aceeași situație de urgență.14 localități -   Calinesti, Stăuceni, Bucecea, Mândrești, Unteni, Botosani, Ionaseni, Buimaceni, Stefanesti, Călărași, Santa Mare, Bobulesti, Românești, Libertatea au rămas fără curent electric, fiind afectați 8845 consumatorilor. La această oră nu mai sunt misiuni în desfășurare. În orele următoare, împreună cu autoritățile locale, se va face evaluarea pagubelor.

Mai multe maşini au fost avariate la Slatina de elemente de acoperiş smulse de vijelie

Mai multe maşini au fost avariate în municipiul Slatina de elemente de acoperiş căzute în urma unei vijelii ce a rupt şi mai mulţi copaci, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, scrie Agerpres. 

Acesta a precizat că pompierii au intervenit, miercuri seara, în municipiul Slatina, timp de peste o oră şi jumătate, pentru îndepărtarea elementelor de acoperiş smulse de vântul puternic, precum şi a unor copaci căzuţi pe carosabil.

"Se lucrează pentru îndepărtarea acoperişului de la blocul 25 de pe strada Dorobanţi, care a fost afectat de vânt şi prezintă pericol pentru cetăţenii care trec prin zonă şi pentru autoturismele parcate. Pe strada Cuza Vodă au fost afectate uşor trei autoturisme, iar pe strada Dorobanţi, două", a spus Băsăşteanu.

Pompierii au mai intervenit miercuri seara pentru a îndepărta un copac de pe asfalt pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina, precum şi în localitatea Bircii, tot pentru îndepărtarea unui copac de pe asfalt.

Cod Portocaliu - până la ora 23:50

Județul Ialomiţa: Urziceni, Fierbinți-Târg, Coșereni, Manasia, Bărcănești, Dridu, Jilavele, Munteni-Buzău, Bărbulești, Căzănești, Ion Roată, Ciochina, Reviga, Adâncata, Gheorghe Doja, Axintele, Armășești, Sălcioara, Movilița, Alexeni, Grindu, Sinești, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Roșiori, Maia, Moldoveni, Albești, Sărățeni, Buești, Drăgoești, Borănești;
Județul Călăraşi: Budești, Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Mânăstirea, Radovanu, Fundeni, Curcani, Mitreni, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Ileana, Sohatu, Lupșanu, Dorobanțu, Sărulești, Șoldanu, Gălbinași, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Lehliu, Valea Argovei, Nana, Crivăț, Vlad Țepeș, Tămădău Mare, Luica, Căscioarele, Belciugatele, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu;
Județul Giurgiu: Comana, Vărăști, Hotarele, Colibași, Valea Dragului, Greaca, Gostinari, Herăști, Isvoarele;

Se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de peste 65 - 75 km/h, frecvente descărcări electrice, averse ce vor acumula 20 - 25 l/mp, grindină.

Cod galben de inundaţii în judeţe din Transilvania şi Moldova, în orele următoare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis miercuri seara noi atenţionări Cod galben de inundaţii pentru orele următoare, ce vizează judeţe din Transilvania şi Oltenia, scrie Agerpres. 

Potrivit hidrologilor, până joi la ora 02:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Olt - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara - amonte S.H. Hoghiz, Homorodul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Covasna, Harghita, Braşov, Târnava Mare - bazin amonte S.H. Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, şi Tazlău - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scorţeni, judeţul Bacău.

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Homorodul Mic", avertizează specialiştii.

De asemenea, până joi, la ora 04:00, vor fi inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Putna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, judeţul Vrancea. 

Cod Portocaliu - Până la ora 23:30

Mun. Bucureşti;

Se vor semnala : vijelie puternică cu rafale de peste 70 - 75 km/h.

Județul Ilfov;

Se vor semnala : vijelie puternică cu rafale de peste 65 - 75 km/h.

A fost emise mesaje RO-ALERT.

Curentul electric a fost oprit în Corbeanca și Balotești.

11. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-07-28-la-22-50-12_91467900.jpg)

Trafic feroviar oprit pe Magistrala 400

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza vijeliei din ultimele ore, două tronsoane de pe magistrala 400 sunt afectate, respectiv:

- la kilometrul feroviar 210+200 de metri, între stațiile CF Lunca Bradului și Răstolnița, județul Mureș, crengile unui copac au căzut pe locomotiva unui tren care circulă pe relația Miercurea Ciuc-Târgu Mureș. Nu sunt persoane rănite, însă circulația feroviară este oprită.

- la kilometrul feroviar 66+600 de metri, în stația CF Băile Tușnad, județul Harghita, s-a rupt firul de contact, astfel că traficul feroviar este blocat.

Se acționează pentru remedierea situației și se estimează reluarea normală a traficului feroviar în 60 de minute.

Cod Galben - până la ora 23:00

Județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Clejani, Mârșa, Cosoba;
Județul Teleorman: Videle, Blejești, Gălăteni, Poeni, Gratia, Siliștea, Cosmești, Sârbeni, Purani;

Se vor semnala: local averse ce vor acumula peste 20 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie.

Cod Portocaliu - Până la ora 22:30

Județul Vrancea: Adjud, Mărășești, Panciu, Odobești, Vidra, Păunești, Homocea, Țifești, Bolotești, Ruginești, Garoafa, Vizantea-Livezi, Jariștea, Movilița, Străoane, Câmpuri, Pufești, Mera, Tulnici, Răcoasa, Fitionești, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistorești, Tănăsoaia, Paulești, Negrilești, Corbița, Broșteni, Năruja, Boghești, Valea Sării, Bârsești;

Se vor semnala : vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale ce vor acumula 25...30 l/mp.

ISU Suceava a intervenit în urma furtunilor puternice

În Dispeceratul ISU Suceava au fost recepționate un număr de 39 de apeluri pe 112, în urma fenomenelor meteo produse pe raza județului Suceava. Pompierii militari  intervenit la defrișări de arbori, stâlpi de iluminat public, evacuare apă din subsoluri, anexe și curți. De-asemenea au fost dezafectate și îndepărtate elementele de construcție care au căzut de pe blocuri și care au avariat mai multe autoturisme.

Majoritatea intervențiilor au fost pe raza municipiului Falticeni(26), Liteni Moara(2), Preutești(2), Siret(1), Dolhasca(1), Boroaia(1), Vatra Dornei(1), Hârtop(2), Vulturești(1), Cumpărătura-Bosanci(1) și Hânțești(1). În unele localități, în sprijinul pompierilor militari au intervenit și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Cod Galben - până la ora 22:00 

Județul Olt: Scornicești, Potcoava, Colonești, Verguleasa, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii - Măgura, Priseaca, Leleasca, Optași-Măgura, Tătulești, Oporelu;

Se vor semnala: local averse ce vor depăşi 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost inundat. Probleme și pe Aeroportul din Bacău din cauza furtunilor

Un terminal din Aeroportul Cluj-Napoca a fost inundat din cauza furtunii puternice din această după-amiază, relatează România TV. La Bacău, două aeronave nu pot ateriza din cauza vremii severe. Avioanele au rămas în aer și survolează zona până când vor primi permisiunea de aterizare. 

Cod Galben - până la ora 21:00 

Județul Olt: Scornicești, Colonești, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii - Măgura, Dobroteasa, Făgețelu, Leleasca, Optași-Măgura, Tătulești, Oporelu, Sâmburești, Topana;

Se vor semnala : local averse ce vor depăşi 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie.

Acoperișuri smulse și copaci doborâți în mai multe localități din Botoșani

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci în mai multe localităţi din judeţul Botoşani, miercuri, fiind primite 27 de apeluri la 112 în decurs de o oră, scrie Agerpres. 

"În mai puţin de o oră, la dispeceratul integrat ISU-SAJ Botoşani s-au înregistrat 27 de apeluri prin care cetăţenii solicitau ajutorul pompierilor pentru degajarea unor arbori căzuţi pe partea carosabilă, autoturisme sau clădiri, dar şi pentru înlăturarea elementelor de construcţie ale unor şarpante", informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Conform aceleiaşi surse, apelurile au venit din municipiul Botoşani şi comunele Răchiţi, Trusesti, Româneşti, Stăuceni şi Bucecea.

"Se intervine cu forţe şi mijloace pentru a sprijini populaţia afectată", precizează ISU Botoşani.

GALERIE FOTO AICI!

Cod ROȘU - până la ora 20:00 

Județul Bacău: Bacău, Moinești, Buhuși, Balcani, Poduri, Asău, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Agăș, Berești-Tazlău, Gârleni, Luizi-Călugăra, Zemeș, Măgirești, Buhoci, Filipești, Sănduleni, Letea Veche, Solonț, Săucești, Măgura, Racova, Hemeiuș, Scorțeni, Negri, Traian, Strugari, Ardeoani, Prăjești, Berești-Bistrița, Dămienești, Itești;
Județul Neamţ: Podoleni, Rediu, Ion Creangă, Români, Icușești, Cândești, Bahna, Secuieni, Costișa, Tazlău, Moldoveni;

Se vor semnala : vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, averse torenţiale care vor depăşi 35...45 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Cod Portocaliu - Până la ora 20:00

Județul Gorj: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Gorj: Bumbești-Jiu, Novaci, Crasna, Scoarța, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Prigoria, Logrești, Polovragi, Albeni, Stănești, Bumbești-Pițic, Berlești, Bălănești, Mușetești, Schela, Alimpești, Săcelu;
Județul Vâlcea: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Călimănești, Băbeni, Brezoi, Horezu, Mihăești, Berbești, Frâncești, Vaideeni, Alunu, Tomșani, Stoenești, Cernișoara, Costești, Bărbătești, Slătioara, Ocnele Mari, Pietrari, Roșiile, Păusești-Măglași, Mateești, Bujoreni, Popești, Păușești, Oteșani, Stroești, Grădiștea, Băile Govora, Copăceni, Băile Olănești, Bunești, Muereasca, Șirineasa, Sinești, Lădești, Lăpușata, Roești, Sălătrucel, Pesceana, Vlădești, Voineasa, Măldărești, Malaia, Stănești;

Se vor semnala: local averse torenţiale ce vor depăşi 35...45 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie.
Observatii: Fenomenele se vor manifesta şi în jumătatea estică a zonei de munte a judeţului Gorj şi în nord-vestul zonei montane a judeţului Vâlcea.

Cod Galben - până la ora 20:00 

Județul Arad: Mișca, Pilu, Zerind;
Județul Bihor: Salonta, Aleșd, Sânmartin, Tileagd, Tinca, Dobrești, Oșorhei, Batăr, Vadu Crișului, Ciumeghiu, Borod, Nojorid, Ceica, Aștileu, Holod, Avram Iancu, Cociuba Mare, Hidișelu de Sus, Lugașu de Jos, Țețchea, Aușeu, Tulca, Măgești, Lăzăreni, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Husasău de Tinca, Cefa, Mădăraș, Săcădat, Sâmbăta, Gepiu, Șinteu, Mădăras;

Se vor semnala : Intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 20 - 25 l/mp, izolat grindină.

Cod Galben - până la ora 19:00 

Județul Gorj: Bumbești-Jiu, Novaci, Crasna, Baia de Fier, Mușetești;

Se vor semnala: local averse ce vor acumula peste 20...30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie.

Cod ROȘU - până la ora 19:00 

Județul Botoşani: Botoșani, Flămânzi, Vorona, Ungureni, Corni, Frumușica, Trușești, Bălușeni, Lunca, Tudora, Cristești, Curtești, Răchiți, Copălău, Gorbănești, Coșula, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Unțeni, Nicșeni, Blândești, Hănești;
Județul Suceava: Dolhasca, Liteni, Preutești, Fântânele, Dolhești;
Județul Iaşi: Hârlău, Deleni, Scobinți, Lespezi, Sirețel;

Se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, averse torenţiale care vor depăşi 35...45 l/mp - în zonă s-au acumulat peste 50 l/mp, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Cod Portocaliu - Până la ora 19:00

Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Moldovenești, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton, Valea Ierii, Ploscoș;

Se vor semnala: averse torenţiale care vor depăşi local 30...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice.

Județul Hunedoara: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa, Baru, Bănița;

Se vor semnala : averse torenţiale care vor depăşi 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii.

Cod Portocaliu - Până la ora 18:00

Județul Cluj: Apahida, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Feleacu, Mociu, Cămărașu, Căianu, Cătina, Suatu, Ploscoș;

Se vor semnala : grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului, averse torenţiale care vor depăşi 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice. 

Cod ROȘU - până la ora 17:30 


Județul Bacău: Balcani, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Scorțeni, Strugari;

Se vor semnala: averse torenţiale care vor depăşi 35...45 l/mp- în zonă s-au acumulat peste 50 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și vijelie.

Cod Portocaliu - Până la ora 17:30

Județul Hunedoara: Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Pui, Baru, Bănița;

Se vor semnala: averse torenţiale care vor depăşi 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii.

Județul Hunedoara: Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Pui, Baru, Bănița;

Se vor semnala : averse torenţiale care vor depăşi 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii

Cod Portocaliu - Până la ora 17:15

Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Tritenii de Jos, Luna, Călărași;

Se vor semnala: vijelie puternică, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care vor depăşi 30 l/mp.

Cod Portocaliu - Până la ora 17:00

Județul Cluj: Cluj-Napoca, Gherla, Baciu, Apahida, Florești, Tritenii de Jos, Săvădisla, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mociu, Sic, Chinteni, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Cătina, Țaga, Suatu, Petreștii de Jos, Borșa, Sânmărtin, Dăbâca, Geaca, Ciurila, Tureni, Pălatca, Aiton, Buza, Ploscoș;

Se vor semnala: vijelie puternică, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care vor depăşi 25...30 l/mp.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel