Aniversare pentru Jane Birkin, muza genților Hermes

Jane Birkin, actrița și cântăreața engleză care a cucerit Parisul cu stilul său Boho Chic, împlinește 70 de ani. 

Ea rămâne la fel de frumoasă, întruchipând același spirit rebel și nonconformist din tinerețe. Deși împlinește 70 de ani, ea rămâne la fel de interesantă și de specială ca Raquel Welch sau Lauren Hutton, care au împlinit aceeași vârstă, relatează ziarul spaniol ABC, potrivit Agerpres.

Jane a cucerit lumea muzicii, a teatrului și a modei cu vocea ei suavă și accentul britanic care îi accentua inocența. A devenit o emblemă a modei franceze și apoi mondială. A impus moda bretonului, părul lung și despletit și silueta longilină. A devenit muza designerilor și a stiliștilor epocii cu aspectul său androgin cu picioarele lungi, creând stilul Boho Chic, la sfârșitul anilor 60.

Stilul lui Jane a rămas de actualitate: rochiile croșetate, mini sau maxi, au dominat podiumurile ultimelor sezoane; modelele baby doll sau blugii drepți cu talie înaltă, cizmele lungi până la genunchi sau rochiile transparente sunt și acum la modă.

Citește și: Casa de modă Hermes, în vizorul PETA pentru folosirea pieilor de struț

Jean Louis Dumas, regretatul președinte al casei Hermes a povestit că a întâlnit-o pe Jane Birkin când zbura cu avionul. A întrebat-o de ce preferă sacoșele din rafie și nu poartă o poșetă pe măsură. Iar Jane i-a răspuns că nicio geantă nu este suficient de spațioasă pentru a căra biberoanele fetelor și revistele sale. Jean Louis a adaptat unul din vechile modele de genți cu buzunare laterale și l-a mărit, creând celebra "Birkin" care cu timpul a devenit cea mai dorită geantă din lume.

În urmă cu câteva luni Jane a cerut casei Hermes să renunțe la numele ei pentru acest model, punând casa de modă într-o poziție complicată. Cererea era motivată de faptul că organizația de apărare a drepturilor animalelor PETA a denunțat metodele pline de cruzime cu care se ucid crocodilii și șopârlele, a căror piele este folosită la producerea acestor genți. Casa pariziană s-a apărat spunând că deține nicio fermă de animale exotice și că face apel la furnizori pentru materiale. Se pare că Jane nu va putea să oblige pe cale legală casa Hermes să renunțe la numele său, care a fost înregistrat ca marcă în 1997.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel