Casa de modă Hermes, în vizorul PETA pentru folosirea pieilor de struț

Asociația de protecție a animalelor PETA a interpelat marți casa de modă Hermes privind folosirea pieilor de struț în fabricarea articolelor sale de marochinărie, considerând că celebra marcă de lux nu respectă legislația internațională, relatează AFP, citează Agerpres.

La adunarea generală anuală a firmei Hermes, purtătoarea de cuvânt a PETA France, Isabelle Goetz, a prezentat o filmare realizată în Africa de Sud la o crescătorie de struți care, potrivit asociației, este "furnizoarea exclusivă a Hermes" și unde struții sunt masacrați fără milă pentru confecționarea genților.

Goetz — care a cumpărat acțiuni la Hermes pentru a putea participa la adunare — a declarat că a denunțat în fața sutelor de acționari condițiile în care struților le sunt smulse penele și "suferința îndurată de animale pentru aceste genți".

Citește și: Sumă fabuloasă plătită pentru o poșetă la o licitație. Cum arată

"Când va înceta oare Hermes să mai folosească piei exotice?", i-a întrebat ea pe membrii conducerii grupului.

"Hermes nu are niciun furnizor exclusiv de struți", i-a răspuns de la tribună patronul grupului, Axel Dumas. "Cerem tuturor partenerilor noștri să respecte, nu doar legislația internațională ci și regulile Hermes, care sunt mult mai stricte", a precizat el.

Înregistrarea video pune în cauză și firma italiană Prada, căreia ferma de struți îi furnizează de asemenea astfel de piei exotice. PETA a difuzat deja în 2015 imagini filmate la o crescătorie de crocodili și aligatori care, potrivit asociației, furnizează piei casei Hermes, denunțând "practicile crude pentru sacrificarea lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel