Anamaria Prodan, mesaj de Ziua României: Îți promit că noi, femeile, nu ne vom lăsa călcate în picioare - Video

Anamaria Prodan, mesaj de Ziua României: Îți promit că noi, femeile, nu ne vom lăsa călcate în picioare / Foto: Instagram Anamaria Prodan
Anamaria Prodan, mesaj de Ziua României: Îți promit că noi, femeile, nu ne vom lăsa călcate în picioare / Foto: Instagram Anamaria Prodan

Și Anamaria Prodan a ținut să transmită un mesaj de Ziua României.

Anamaria Prodan a transmis un mesaj românilor de pretutindeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

"La mulți ani, români! La mulți ani, România! Pentru tine, România mea, am un mesaj din suflet. Iartă-ne. Iartă-ne că nu ne ridicăm la nivelul curajului și patriotismul strămoșilor noștri care s-au jertfit ca tu, România mea, să fii întreagă, prosperă și mândră de fiii și fiicele tale. Iartă-ne că suntem lași și că lăsăm capul în pământ. Iartă-ne că ne lăsăm umiliți și batjocoriți de străini. Iartă-ne că nu ne-am opus atunci când tu ai fost jefuită, trădată și prădată. Dar îți spun, România mea, că sunt astfel de femei în țară, puternice, și că fiecare face cât 100 de bărbați. Și îți promit că noi, femeile, nu ne vom lăsa călcate în picioare și o să te facem din nou mândră de noi. Te iubesc, România mea, și te rog din suflet să ne mai dai o șansă. Mulți români se trezesc din somnul cel de moarte în care ne adânciră barbarii de tirani. Și te vom recupera, dragă Românie, noi, patrioții care te cinstim și te iubim din tot sufletul nostru. La mulți ani, România!", a transmis Anamaria Prodan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANAMARIA PRODAN REGHECAMPF (@anamariaprodanreghecampf)

1 Decembrie. Parada militară de Ziua Naţională a României, la Arcul de Triumf

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început joi la Arcul de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat acum 86 de ani, în prezenţa Regelui Carol al II-lea şi a Reginei Maria. 

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic 'Doina' al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare 'Ferdinand I'. În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc.

Ulterior, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor care s-au jertfit pentru unitate. Asistă la paradă premierul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Fondul sonor al defilării a fost asigurat de muzicile militare ale Armatei, din garnizoana Bucureşti: Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă 'Mihai Viteazul' şi Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizate 'Argedava'.

Cu ocazia Zilei Naţionale, au avut loc ceremonii militare în garnizoanele din întreaga ţară. În toate instituţiile militare din ţară s-a arborat Drapelul naţional, iar la bordul navelor maritime şi fluviale s-a ridicat Marele Pavoaz.

Anul acesta, la paradă a participat peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel