Amnistie fiscală dezbătută în Guvern. Ce efecte a avut în Turcia

Bani 4
Bani 4

Vicepremierul Liviu Dragnea a dezvăluit că membrii Guvernului iau în calcul posibilitatea adoptării unei amnistii fiscale, pentru a aduce mai mulți bani la buget.

"S-a tot discutat informal despre posibilitatea unei amnistii fiscale. Nu sunt de specialitate. Eu încă nu am primit răspunsul dacă o amnistie fiscală poate aduce mai mulţi bani la buget. Nu ştim dacă ceea ce au făcut în alte ţări, în Turcia, în Italia poate avea efecte la noi. Dar eu nu mă opun la asta", a spus Liviu Dragnea, citat de evz.ro.

El a arătat că "evaluările" necesare privind impactul acestei măsuri ar trebui făcute de către responsabilii de buget și de Finanțe.

"Sper să avem un răspuns cât mai repede", a conchis vicepremierul.

Aministie fiscală în Turcia

Parlamentul de la Ankara a adoptat, luna trecută, o lege prin care taxa percepută de stat pentru repatrierea averilor din străinătate a scăzut de la 30-40%, la cel mult 2%.

Statul nu va investiga dacă au fost plătite taxele pentru aceste fonduri, impactul acestei măsuri fiind preconizat în jurul sumei de 100 de milioane de euro.

Condiţia pusă turcilor pentru a beneficia de amnistia fiscală a fost aceea de a depune o declaraţie fiscală înainte de sfârşitul lunii iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel