Alina Eremia și Liviu Teodorescu vor Femei Pe Bancnote

Campania Femei Pe Bancnote este primită cum se poate mai bine și face senzație printre celebrități de mai bine de o lună de zile de când a fost lansată. 

Cei mai în vogă artiști ai României și-au arătat susținerea pentru acest demers de mândrie națională, care își propune să aducă la lumină valorile feminine care au marcat istoria țării, iar una dintre ele, aleasă de public, să fie ilustrată pe o bancnotă. 

După INNA, Antonia și Proconsul care au postat pe conturile de socializare mesaje de susținere a campaniei, într-o acțiune online de mare anvergură, Alina Eremia, Liviu Teodorescu și Ana Baniciu sunt vedetele care au ales să se implice, invitându-și, totodată, și fanii să își aleagă presonalitățile favorite și să semneze petiția cu un simplu click.

(oar_w460)

Pe site-ul www.FemeiPeBancnote.ro a fost creată o selecție de 100 de personalități feminine istorice, care au realizat acțiuni revoluționare, au obținut recorduri mondiale sau distincții remarcabile, din care românii sunt invitați să își aleagă personalitatea preferată, care va fi imprimată pe o bancnotă în Anul Centenarului. 

După ce a cucerit inimile a milioane de români, albumul său de debut fiind desemnat Albumul Anului 2017, Alina Eremia, face apel la fanii săi, îndemnându-i să se implice și ei. Personalitatea favorită a artistei este Regina Elisabeta, prima regină a României, cea care a inițiat primul program de burse de studii pentru tinerii talentați, de ajutorul său beneficiind personalitățile marcante ale spațiului cultural românesc, printre care George Enescu, Nicolae Grigorescu, Elena Văcărescu s.a.

(oar_w460)

Tot Regina Elisabeta este și preferata lui Liviu Teodorescu, artistul care a intrat cu melodiile sale în topul celor mai difuzate clipuri muzicale de pe Youtube, conform datelor Google. Artistul a fost impresionat de faptul că Regina Elisabeta este prima femeie care a promovat turismul românesc, impunând obiectivele României în circuitul internațional pentru prima dată în istorie. Astfel, datorită reginei, trenul Orient Express avea oprire la Sinaia, iar pasagerii erau găzduiți în incinta castelului Peleș.

Și Ana Baniciu, una dintre cele mai apreciate artiste ale momentului și marea câștigătoare a emisiunii-concurs Asia Express, își dorește ca acest demers să devină realitate, votându-și personalitățile preferate pe site-ul www.FemeiPeBancnote.ro

(oar_w460)

Printre acestea, Ecaterina Teodoroiu cea mai mare eroină a poporului român, în Primul Război Mondial, totodată și prima femeie din Armata Română, care a luptat ca militar înrolat oficial în linia întâi, unde și-a dat viața pentru independența României, fiind recompensată de către însuși Regele Ferdinand cu Ordinul “Virtutea Militară de război”. 

Concomitent, persoanele publice, ambasadori și oameni de cultură continuă să se alăture în număr tot mai mare, semnând petiția și votându-și preferatele pe www.FemeiPeBancnote.ro

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel