Alexandru Mironov: Cele două puteri se joacă de-a "cine clipeşte primul". E un film grosier

Captură foto din clipul propagandistic analizat, în direct, la Digi24
Captură foto din clipul propagandistic analizat, în direct, la Digi24

Alexandru Mironov şi Cristian Pârvulescu au analizat clipul propagandistic anti-Occident care ridică în slăvi ocupaţia rusească de-a lungul timpului.

Prezenţi în Jurnalul Serii la Digi24, scriitorul şi politicianul Alexandru Mironov şi profesorul Cristian Pîrvulescu au comentat clipul propagandistic din martie 2015, creație antioccidentală despre virtuțile ocupației rusești şi au făcut analogii cu contextul politic actual. Potrivit realizatorilor materialului video, autorul textului ar fi un anume Alex Ivanov.

"Fiecare aşteaptă să greşească celălalt ca să înceapă cineva ceva"

Jurnalistul Mironov a ţinut să împărtăşească telespectatorilor una din convingerile lui, şi anume aceea că nu va fi niciun război. Asta pentru că, zice el, cele două mari puteri stau de ceva vreme faţă în faţă şi nu fac nimic. După vizionarea clipului, acesta a mărturisit: "Ce se enumeră acolo în clip îmi sună a jocul de-a alba neagra. Cacealmale una după alta, fără oprire, încă de pe vremea primilor ţari, o amestecătură grosieră. Ucraina e altfel. Are o populaţie de 44,5 milioane de locuitori cu 99,5% alfabetizaţi, este una din cele mai culte şi bine educate ţări din lume. Pe vremea comunismului toată lumea mergea la şcoală. Ei sunt foarte buni la matematică. Şi cine e bun la matematică face un armament foarte bun. Aşa spunea profesorul Stănăşilă la o conferinţă. Să nu uităm că aproape jumătate din energia lor este pe nuclear. Asta înseamnă că ştiu carte pe parte nucleară. Şi mai înseamnă că Putin şi armata lui nu-şi permit să facă un gest, pentru că cine ştie să lucreze cu nuclearul ştie, evident, şi cum să-l facă să devină periculos. Eu cred că, la ora actuală, cele două puteri sunt faţă în faţă şi se joacă "de-a cine clipeşte primul". Fiecare aşteaptă să greşească celălalt ca să înceapă cineva ceva. În spate este o mare forţă care este cea a industriei de armament. Gândiţi-vă la bieţii fabricanţi şi comercianţi de arme care s-au trezit în Afganistan că nu mai e războiul lor şi nu mai aveau cui duce armamentul. Ori, iată acum ce bine se potriveşte. Ai lui Putin lucrează, vin şi armele şi toată lumea e "fericită" ca va fi un război. Dar nu va fi niciun război. Şi mai vreau să spun şi asta, îmi permit: niciodată Ucraina nu va fi în NATO."

Mesajul filmului - Democraţia este periculoasă

Întrebat de Cosmin Prelipceanu ce reacţie i-a stârnit filmul, profesorul şi politologul Cristian Pîrvulescu, prezent şi el la discuţie, a declarat: "Nu m-a mirat foarte mult pentru că, v-am explicat, încă din 2013 Vladimir Putin a schimbat discursul politic, a avut anul trecut un celebru discurs la Forumul Valdai unde îşi exprima exact ideile pe care, într-adevăr grosier, filmul propagandistic pe care l-am vizionat le dezvolta. Ideea că democraţia este periculoasă şi inacceptabilă, că libertatea este ceva ce nu caracterizează societatea rusească, toate aceste aspecte au fost amintite şi în acel discurs prin care respinge Occidentul, o "zonă dominată de pedofili şi de homosexuali" Grosier sau nu, să ştiţi că acest material este foarte popular şi în România şi e puternic prezentat pe reţelele sociale."

Clipul propagandistic care a stârnit atât de multe controverse şi reacţii în mediul online poate fi urmărit aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel