Adrian Ghenie. Prima lucrare a artistului, dorită de colecționari din șase ţări

Competitori din șase țări de pe trei continente au licitat, pe 1 aprilie, pentru prima lucrare a pictorului român Adrian Ghenie, "Self-portrait with Laurels", aceasta fiind vândută în final cu un preț de cinci ori mai mare decât cel de pornire.

"Self-portrait with Laurels", de Adrian Ghenie, prima lucrare a artistului scoasă la licitaţie în România, a fost adjudecată cu 22.000 de euro, de un colecţionar străin, după ce pentru aceasta au licitat 11 competitori din şase ţări, a declarat, pentru Mediafax, Cristina Olteanu, CEO al casei Lavacow, scrie descopera.ro.

Licitaţia de primăvară a Lavacow, care s-a desfăşurat pe site-ul lavacow.com, pe 1 aprilie, a adus în atenţia publicului ocazia de a cumpăra o lucrare de Adrian Ghenie, artistul român al momentului în Occident.

Aceasta a fost pentru prima oară când o operă a lui Adrian Ghenie a fost tranzacţionată în licitaţie publică în România.

"Self-portrait with Laurels", o lucrare specială având în vedere aspectul mitologic, realizată în 2000 - 2001, a fost achiziţionată de o persoană privată, care nu este din România şi care doreşte să îşi păstreze anonimatul. 

Adrian Ghenie a devenit într-un timp record, la 37 de ani, revelaţia anului în licitaţiile internaţionale de artă contemporană din 2014, conform unui clasament realizat de platforma online artnet.com.

România, la Bienala de la Veneţia 2015, cu un proiect realizat de Adrian Ghenie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel