Adoptare Coduri penale: Sesiune extraordinară. Data stabilită

Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor va avea loc în perioada 2-19 iulie, pentru adoptarea modificărilor la Codurile penale.

Biroul permanent al Camerei a decis, miercuri, ca sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor să fie convocată în perioada 2-19 iulie, conform news.ro. Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, sesiunea extraodinară va fi convocată pentru a se adopta modificările la Codurile penale. Şi Codul administrativ, un proiect cu numeroase prevederi controversate, ar putea fi adoptat în sesiunea extraordinară.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut luni, răspunzând unei întrebări, că este exclusă în acest moment adoptarea modificării Codurilor penale printr-o Ordonanţă de urgenţă. Astfel, întrebat dacă este exclusă în acest moment această procedură, el a răspuns: "Da".

"Voi aţi spus. Eu ştiu exact ce am vorbit vineri seara. Am fost acolo cu toţii şi am spus şi spun în continuare că trebuie să se grăbească procedurile, pentru că s-a întârziat foarte mult. O să facem o sesiune extraordinară, dar nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. Şi atunci o să cer astăzi, şi eu, şi domnul Tăriceanu celor din comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circuitul obişnuit", a spus Dragnea, întrebat dacă în cadrul CEx de vineri s-a discutat despre o posibilă Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale.

Potrivit regulamentului, Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor.

Vezi şi: Dragnea aruncă bomba: Șeful SRI a cedat statului paralel


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel