Adevărata țintă în cazul de dopaj al Simonei Halep este trofeul. ”Se urmărește a-i fi dat … Serenei”

Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Fostul vicepreședinte al Parlamentului European, Ioan Mircea Pascu, a făcut declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep.

„Începe să devină tot mai clar ca adevarata țintă este trofeul Simonei, care, prin pedeapsa aplicată, se urmărește a-i fi dat … Serenei, care a fost atât de afectată ca nu l-a putut câștiga cinstit, pe teren! Mai zice cineva ca sunt “conspiraționist”?” a scris Ioan Mircea Pascu pe pagina sa de Facebook.

Abaterile analizelor de sânge au fost în timpul Wimbledon și US Open, scrie The Guardian despre Simona Halep, după suspendarea decisă în urma descoperirii substanței roxadustat în sânge. Astfel, se sugerează ideea că Simona Halep ar fi fost ”dopată” și la Wimbledon, în 2022. ”Tribunalul a bănuit că Halep a utilizat o metodă dopaj sanguin la Wimbledon de anul trecut”, titrează ziarul britanic. El notează însă că, dacă în cazul US Open verdictul de dopaj dat de experți a fost clar și a convins pe deplin tribunalul, în privința turneului de la Wimbledon, din același an, 2022, probele panelului de trei experți care au analizat cazul nu au mai fost la fel de convingătoare pentru tribunal.

Analizele de sânge au lipsit

Au lipsit analizele de sânge exact din perioada de primăvară - vară și atunci datele nu au consistență suficientă încât pedeapsa să se refere explicit la turneul de la Wimbledon. În privința celeilalte perioade însă ”există afirmații fără echivoc din partea grupului de experți despre dopajul sanguin”.

Pentru fiecare dintre cele două culpe sportive reținute în dreptul Simonei Halep, roxadustat și pașaportul biologic, pedeapsa este de 4 ani și se cumulează. ITIA a cerut cumularea la 6 ani, iar tribunalul a decis 4 ani de suspendare, arată GSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel