Actorul William Hurt a murit. Câștigase un Oscar

Actorul american William Hurt, câștigător de premiu Oscar în anii '80, a murit.

Hurt a câștigat distincția pentru cel mai bun actor la Premiile Oscar din 1986, după ce a interpretat rolul unui prizonier într-o închisoare braziliană în filmul „Sărutul Femeii Păianjen”. Acesta a mai fost nominalizat la prestigioasele premii în următorii doi ani, pentru rolurile din „Copiii unui Dumnezeu mai mic” și „Știri de televiziune”.

În ultimii ani, actorul american a fost recunoscut drept generalul Thaddeus Ross în cinci filme parte din Universul Cinematografic Marvel.

Mesajul fiului său

Potrivit BBC, fiul său, Will, a transmis: „Cu mare durere în suflet, familia Hurt îl plânge pe William Hurt, tată iubit și actor câștigător de Oscar, în data de 13 martie 2022, cu săptămână înainte să fi împlinit 72 de ani”.

„A murit în liniște, alături de familie, din cauze naturale. Familia face apel la intimitate în aceste momente grele”, se mai arată în mesajul fiului său.

Un scurt istoric al carierei lui William Hurt

Hurt a debutat în teatru în anii 1970, înainte să debuteze pe marele ecran în filmul de groază „Experiment periculos”. Acest rol i-a adus o nominalizare la categoria cel mai bun debutant la Globurile de Aur, ediția 1981.

În același ani, acesta a interpretat un avocat în thrillerul erotic „Dorința”, după care a fost recrutat pentru peliculele „Marea răceală” și „Gorky Park”. După ce a fost nominalizat de trei ori la rând la premiile Oscar, William Hurt a apărut în filme precum „Turist întâmplător”, „Pierdut în spațiu”, „Contagion” și „Inteligență artificială”.

A patra nominalizare la Oscar a primit-o în urma rolului din „Umbrele trecutului”, regizat de David Cronenberg.

Hurt a primit și nominalizări la Premiile Emmy pentru că l-a interpretat pe Henry Paulson în „Hazardul moral”. Acesta a jucat și în serialul „Daune și interese”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel