Achiziții în vremea PDL: băncuțe la peste 2000 de euro bucata

În anul 2008, s-au achiziţionat sute de băncuţe stradale la preţuri între aprox. 1.000 şi 2.140 de euro, cu TVA inclus. Afacerea a fost perfectată într-un fief PDL, unde primarul și viceprimarul erau membri de bază ai echipei lui Traian Băsescu. În 2009, când dintr-un singur foc Liviu Negoiță a dat peste 5 milioane de lei pentru 1.200 băncuţe, liderul PDL era cât pe ce să ajungă premier, în locul lui Emil Boc.

Deloc surprinzător, mâna sa dreaptă este din nou în cărți, după fuziunea cu PNL. Viceprimarul Victor Tărtăcuță, de la sectorul 3, în mandatele lui Liviu Negoiță, încearcă să se impună în noul partid. Potrivit ziarului Ring, Tărtăcuță, poreclit  "Mână Lungă”,  avea atribuţii în ceea ce priveşte organizarea unei licitații în valoare de 110 milioane de euro, care risca să aducă sancțiuni la Bruxelles și întreruperea finanțărilor europene. Anunțul nu a fost publicat în Jurnalul european, iar ziariștii cred că motivul era legat de firmele vizate.

”Mai toţi patronii firmelor câştigătoare erau clienţi vechi ai primăriei, aceleaşi firme care primeau, de ani buni, zeci de milioane de euro din banii publici ai sectorului. Printre acestea se afla şi celebra Tehnologica Radion, al cărei patron este acum în arest, dar şi AB Construct SRL, a soţilor Bogdan şi Florina Gruia, aceştia din urmă fiind amici ai primarului şi ai lui Tărtăcuţă care, printr-o altă firmă, furnizaseră primăriei probabil cele mai scumpe coşuri de gunoi din Europa”, scrie Ring.  Primăria Sectorului 3 a cumpărat, pe vremea când la "cârma" instituţiei se aflau edilul Liviu Negoiţă şi viceprimarul Victor Tărtăcuţă, în repetate rânduri, bănci stradale la preţuri colosale. Furnizorul băncilor a fost AA Marketing & Management, un  SRL al familiei care deţinea, pe vremea aceea, şi AB Construct, firmă câştigătoare a licitaţiei din cauza căreia România a ajuns în atenţia UE, arată ziarul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel