A murit actriţa Sue Lyon, interpreta personajului Lolita din filmul cu acelaşi nume

Actriţa americană Sue Lyon, cunoscută pentru interpretarea personajului Lolita din filmul cu acelaşi nume de Stanley Kubrick, adaptare a romanului lui Vladimir Nabokov, a murit la vârsta de 73 de ani, relatează sâmbătă AFP care citează New York Times.

Potrivit cotidianului american, care citează o sursă apropiată actriţei, aceasta a murit joi seara, în Los Angeles.

Născută în iulie 1946, ea a fost aleasă la 14 ani pentru a juca în filmul lui Kubrick, lansat în 1962. Pentru interpretarea acestui rol, Sue Lyon a câştigat un Glob de Aur.

Regizorul a dorit ca actriţa aleasă să aibă o vârstă mai mare faţă de cea a personajului Lolita din cartea lui Nabokov, pentru a evita scandalul.

Pentru a scăpa de cenzură, Kubrick a atenuat în mod voluntar aspectele cele mai provocatoare din romanul ce narează o relaţie pedofilă între o adolescentă şi un bărbat adult, care devine tatăl ei vitreg.

Sue Lyon drept "nimfa perfectă" pentru interpretarea Lolitei

După cum reaminteşte New York Times, Nabokov a descris-o pe Sue Lyon drept "nimfa perfectă" pentru interpretarea Lolitei. Ulterior, el a declarat că i-ar fi plăcut să o vadă în acest rol pe actriţa franceză Catherine Demongeot ("Zazie dans le Métro" - 1960).

După "Lolita", Sue Lyon a jucat în aproximativ douăzeci de alte filme înainte de a-şi încheia cariera, în 1980, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel