Urmărește emisiunea live


Premieră în teatru. Spectacol cu binecuvântarea Patriarhului Daniel

Compania Teatrală Zona lansează piesa de teatru creştin intitulată Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam

Spectacolul, care are binecuvântarea Patriarhului Daniel, va debuta în perioada 27 – 28 Septembrie 2016 la Teatrul Metropolis din Bucureşti, urmând ca în perioada următoare lansării piesa să fie jucată pe mai multe scene din Bucureşti şi din ţară.

Spectacolul este narat de Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieţii la Mânăstirea Surpatele, care ne relatează momentele principale ale martiriului soţului şi copiilor ei. Este unghiul subiectiv (ca niste flashuri ale memoriei) al unei femei foarte încercate, prin inima căreia a trecut iatagan după iatagan. Maria Brâncoveanu este o mamă care încearcă să înţeleagă planul lui Dumnezeu cu ea, cu familia ei, cu ţara ei, o femeie care nu îi arată cerului pumnul, ci inima, dar care ar vrea să poată înţelege şi cu mintea. Ea ştie că nu mai poate face nimic pentru copiii ei în plan omenesc, dar doreşte să lupte pentru cauza cinstirii jertfei lor.

[citeste si]

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Bogdan Iacob, Dana Rusu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia Sfântul Pantelimon – Foisorul de Foc din Bucuresti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel