Ludovic Orban, înaintea votului în cazul Victor Ponta: Azi nu votăm ca parlamentari...

Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, în discursul susținut marți în Parlament înaintea votului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta, a precizat că decizia care se va lua va face înconjurul lumii, susținând, totodată, că "azi nu votăm ca parlamentari, dacă premierul este sau nu vinovat".

"Decizia care se va lua azi va afecta democrația în România, percepția cetățeanului asupra Parlamentului ca instituție fundamentală a democrației, imaginea României. Ce se va hotărî azi, va face înconjurul lumii și va fi urmărit de toate cancelariile lumii civilizate", a declarat Ludovic Orban, cietză B1 TV.

„Azi nu votăm ca parlamentari, dacă Ponta este sau nu este vinovat. Nu avem căderea să hotărâm acest lucru. Nu avem nici informațiile necesare pentru a hotărî acest lucru. Dacă vă întreb câți ați văzut dosarul, 90% dintre dumneavoastră o să spuneți că nu ați văzut dosarul și că vă formulați opinia în baza unor informații trunchiate, oferite de colegii de partid", a adăugat liberalul.

Potrivit acestuia, parlamentarii votează astăzi "pentru a stabili un lucru clar: dacă nimeni nu este mai presus de lege, dacă Parlamentul susține înfăptuirea dreptății de puterea judecătorească, pentru a stabili pentru fiecare cetățean dacă Parlamentul obstrucționează sau nu justiția. Nu votați politoc, ci din considerente care țin de imaginea României în lume, de apărarea domocrației în România. Votul politic este vineri. Dacă vreți să vă apărați premierul, votați vineri, împotriva moțiunii de cenzură", a mai spus Ludovic Orban.

Plenul Camerei Deputaților dezbate și votează astăzi solicitarea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta, suspect de conflict de interese. 

Ioan Rus avertizează: Dacă va cădea Guvernul...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel