Băsescu: Kovesi amenința cu arestări dacă se reia ancheta doctoratului

Fostul președinte Traian Băsescu susține că știa din anul 2014 că raportul  de expertiză în favoarea tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi este falsificat. Fostul șef al statului susține că șefa DNA  a folosit telefonul operativ pentru a amenința cu arestarea un demnitar important dacă se va relua o anchetă privind teza sa de doctorat.


"Printre cei implicați în falsificarea raportului legat de doctoratul d-nei Kovesi sunt dl Ghiță, Mihnea Costoiu, cu știința d-lui prim-ministru de la acea vreme, dl Ponta. (...) Este clar că raportul cu privire la neplagiatul d-nei Kovesi a fost falsificat, a spus Traian Băsescu. Presiune extraordinară pentru falsificarea acelui raport a făcut dl general Coldea. Veți observa ca Mihnea Costoiu este din celebra Academie a ștințelor securității naționale, că dl Ponta era în corzi pentru că și dânsul avea un plagiat și raportul favorabil pentru domnia sa a fost realizat cam în aceeași manieră.  Atunci am început să aflu, în 2014, după ce am nominalizat-o”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

La susținerea tezei a mers cu Coldea și Maior

Întrebat dacă a făcut vreo sesizare pe cale instituțională, Traian Băsescu a replicat: "Șeful pe linie ierarhică era Procurorul General. Eu avem doar niște informații frânte în 2014. (...) În 2014 am aflat că pe același tertip pe care a fost acoperit plagiatul d-nei Kovesi a fost acoperit și plagiatul d-lui Ponta. Corb la corb nu-și scoate ochii. O frăție. (...) Aveau o aventură comună, falsificarea raportului cu privire la doctorat. (...) Ce știam în 2013, știam că în 2011, când s-a dus la Timișoara să-și susțină teza, a mers cu un întreg alai, însoțită de George Maior, de gen. Coldea, de o liotă întreagă de susținători. De-acum încep să fac tot soiul de legături. Din păcate, nu le-am făcut la momentul potrivit.

Acum nu mai sunt constrâns de rigorile funcției ca în 2014, vă pot spune că în 2016, d-na Kovesi și-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative și să sune la un demnitar al statului român să amenințe că, dacă se reia analiza pe lucrarea ei de doctorat, vor fi arestați", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel