Urmărește emisiunea live


„Zoom parcă ar fi un VIRUS”: Experții cibernetici se tem pentru datele utilizatorilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Odată cu implementarea măsurilor care încetinesc răspândirea coronavirusului, multe persoane și-au mutat activitățile online, iar platforma Zoom a devenit extrem de folosită.

Odată cu implementarea măsurilor care încetinesc răspândirea coronavirusului, multe persoane și-au mutat activitățile online, iar platforma Zoom a devenit extrem de folosită. Conform The Guardian, îngrijorările despre securitatea aplicației au crescut odată cu numărul de utilizatori.

În ultima lună, traficul zilnic pe pagina de descărcare a aplicației a crescut cu 535%, conform analizei oferite de SimilarWeb. Zoom a fost cea mai descărcată aplicație din App Store-ul Apple pentru săptămâni întregi, iar politicieni de top precum premierul britanic Boris Johnson și directorul Rezervei Federale a SUA, Alan Greenspan, au folosit aplicația pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile, de acasă.

Un dezastru al intimității online

Cu toate acestea, cercetătorii au numit Zoom „un dezastru al intimității" și „în mod fundamental corupt", după ce compania a fost acuzată de folosirea meschină a datelor colectate de la utilizatorii săi.

Luni, procurorul general al statului New York, Letitia James, a trimis o scrisoare firmei, cerându-i să sublinieze măsurile pe care le-a luat în legătură cu îngrijorările de securitate și cu creșterea numărului de utilizatori.

În scrisoare, James a spus că Zoom nu s-a deranjat să rezolve vulnerabilitățile de securitate „care permit terților meschini, printre alte lucruri, să obțină acces la camerele web ale consumatorilor".

Zoom a promis rezolvarea, dar FBI continuă investigațiile

Compania și-a asumat concentrarea resurselor pe rezolvarea problemei, însă lucrurile stau rău în acest moment.

Pe 30 martie, FBI a anunțat că investighează cazurile tot mai dese de deturnare a videoconferințelor, cunoscute drept „Zoom-bombing", în care hackerii intră în întâlniri și amenință sau înjură.

Întâlnirile Zoom pot fi accesate printr-un URL generat din cifre, care poate fi generat sau ghicit cu ușurință. Drept răspuns, Zoom a oferit instrucțiuni despre prevenirea musafirilor nepoftiți, încercând să-și educe utilizatorii în legătură cu propria securitate.

Reclamă falsă și caracteristici dubioase

Zoom și-a făcut reclamă falsă cum că ar folosi criptare de la un cap la celălalt, un sistem folosit de aplicații precum WhatsApp care permite doar participanților la conversație să vadă mesajele. Zoom a confirmat mai apoi că această criptare nu este posibilă pe platformă și se scuză pentru „confuzia" creată de sugerarea „incorectă" a acestui lucru.

Aplicația a fost criticată pentru caracteristica ce permite „urmărirea atenției", adică cei care găzduiesc conferința pot vedea dacă utilizatorii iese din fereastra Zoom pentru mai mult de 30 de secunde.

Această caracteristică le permite angajatorilor să vadă dacă angajații sunt pe fază sau profesorilor să realizeze dacă studenții chiar privesc prezentările online,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel