Ziua Națională, boicotată de aleșii UDMR și în 2012

5040a3b73c
5040a3b73c

Manifestările de Ziua Națională desfăşurate la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc au fost boicotate, la fel ca în anii trecuți, de parlamentarii şi aleşii locali UDMR din Covasna şi Harghita. Ei au absentat în mod organizat de la ceremoniile oficiale organizate de prefecții celor două județe și au „uitat” de obligația legală, la fel ca în alți ani, de a arbora tricolorul românesc în localitățile pe care le conduc.

Prevăzători, prefecţii Codrin Munteanu (Covasna) şi Adrian Jan Andrei (Harghita) au luat toate măsurile necesare pentru dejucarea „amneziei” edililor udemerişti din Sf. Gheorghe şi Miercurea Ciuc. La Sf. Gheorghe ei au acoperit cu un tricolor românesc panoul cu „drapelul secuiesc”, amplasat acum două săptâmâni de conducerea UDMR în faţa Prefecturii Covasna, scrie gândul.info.

Două deosebiri au fost însă față de anul trecut: prima – coroanele de flori depuse la monumentul lui Mihai Viteazul (Sf. Gheorghe) şi la Monumentul Eroului Necunoscut (Miecurea Ciuc), de câţiva funcţionari mărunţi veniţi în chip de reprezentanţi ai primăriilor şi ai consiliilor judeţene, nu au mai fost ornate cu panglici negre de doliu, cum s-a întâmplat anul trecut. O altă notă distinctivă a dat-o primarul din Sf. Ghoerghe, Antal Arpad. El a spus că „noi, maghiarii, nu suntem respectaţi în această ţară, ceea ce s-a promis maghiarilor pe 1 decembrie 1918, în special secuilor, nu s-a respectat”. Mai departe, edilul udemerist a acuzat şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României în 1 decembrie: „Ar trebui să se găsească o altă dată, care să nu deranjeze pe nimeni”!

Gestul politicenilor UDMR nu i-a molipsit însă şi pe maghiarii de rând din Sf. Gheorghe şi Miercurea Ciuc, câteva sute dintre ei - număr aproape egal cu cel al concitadinilor români – au fost prezenţi, în fiecare dintre cele două municipii, la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel