Zgonea, ripostă la atacul PNL: Incorecte, neadevărate!

Ovidiu Raețchi, PNL, l-a acuzat pe Valeriu Zgonea că în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor vrea să îi împiedice pe jurnalişti să filmeze voturile pe cererile venite de la DNA. Raețchi susținea că nu este nicio diferență între Liviu Dragnea, căruia Zgonea îi cere demisia după condamnarea în dosarul Referendumul, și președintele Camerei.

Direcția de comunicare a Camerei Deputaților a trimis DCNews o precizare, probabil în numele liderului PSD.

Potrivit comunicatului, afirmația lui Ovidiu Raețchi este incorectă. ”După cum se poate vedea atât din înregistrarea publică, postată pe site-ul Camerei Deputaților, cât și din stenograma ședinței care este, de asemenea, publică, tot pe pagina de internet a instituției, președintele Camerei Deputaților a corectat problema de procedură ridicată de domnul Radu Popa (deputat neafiliat) care semnala prezența camerelor de luat vederi în cele două balcoane ca fiind posibil contestabilă în cazul votului din 30 martie 2016”.

Presa are acces doar în locurile special amenajate

Presa are acces la ședințele de plen în spațiile special amenajate, precizează comunicatul Camerei Deputaților. ”De asemenea, după cum menționa și președintele Camerei Deputaților în ședința amintită mai sus, Hotărârea Biroului permanent privind înfiinţarea Centrului media al Camerei Deputaţilor şi pentru modificarea Hotărârii Biroului permanent al Camerei Deputaţilor nr. 4/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind acreditarea jurnaliştilor la Camera Deputaţilor, în vigoare la această dată, stabilește cu exactitate unde sunt situate aceste spații, inclusiv cele de la balcoanele din sala de plen. În acest context, apreciem că afirmațiile făcute de domnul deputat Ovidiu Raețchi despre interzicerea filmării votului pentru cererile de urmările penală, reținere și arestare venite de la DNA sunt nefondate, incorecte și neadevărate”, arată Direcția de Comunicare și relații Publice a Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel