WRC: Sebastien Loeb nu va lua parte la Raliul Germaniei

Pilotul francez Sebastien Loeb, câştigătorul a nouă titluri de campion mondial de raliuri, nu va fi prezent la startul Raliului Germaniei, a zecea etapă a sezonului din World Rally Championship, care va avea loc între 22 şi 25 august, a anunţat marţi echipa Hyundai, citată de AFP.

Francezul, născut în Alsacia, are un contract cu constructorul sud-coreean pentru disputarea a şase curse din actuala ediţie a Campionatului Mondial. El a luat deja parte la patru etape, cel mai bun rezultat fiind locul al treilea ocupat în Chile, în luna mai.

Hyundai îi va alinia în Germania pe pilotul său principal, belgianul Thierry Neuville, alături de norvegianul Andreas Mikkelsen şi de spaniolul Dani Sordo, câştigătorul Raliului Sardiniei în luna iunie.

"Ca întotdeauna, selecţia a fost făcut pe baza filosofiei echipei de a alinia cea mai bună echipă posibilă de piloţi pentru fiecare probă, în scopul obţinerii celui mai bun rezultat posibil pentru Campionatul Mondial al constructorilor", a indicat Hyundai într-un comunicat.

Hyundai are un avans de 24 puncte faţă de Toyota şi de 64 puncte faţă de Citroen, cu cinci etape înainte de finalul actualei ediţii din WRC.

Raliul Germaniei va fi prima probă desfăşurată în totalitate pe asfalt, după Raliul Corsicăi, din luna martie, câştigat de Neuville.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel