VOT MOȚIUNE de CENZURĂ. Confruntare Fenechiu vs. Simonis, pe holurile Parlamentului, momentul ADEVĂRULUI

Alfred Simonis și Daniel Fenechiu au avut un schimb de replici pe holurile Parlamentului. Primul e convins că moțiunea de cenzura va trece, în timp ce cel de-al doilea se declară convins că moțiunea va pica.

 

Liderul grupului deputaților PSD, Alfred Simonis a declarat că este încrezător că moțiunea de cenzură va trece, întrucât mai multe partide au criticat acțiunile actualului Guvern.

"Este clar că Guvernul a eșuat și este clar că orice partid și parlamentar responsabil își dorește înlocuirea acestui Guvern. Să fie foarte clar, azi nu hotărâm între guvern PSD sau Guvern PNL. Noi am anunțat că vom face o nominalizare a unui om care nu este om de partid și că suntem dispuși să discutăm pentru o soluție de Guvern tehnocrat, orice Guvern care poate să treacă România în aceste luni de zile până la alegeri în timpul celor două crize: sanitară și economică. Din punctul nostru de vedere, o decizie responsabilă este aceea de a demite acest Guvern incompetent și corupt. Cred că toți colegii de la PSD și cei afiliați vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură. Sper că și cei de la Pro-România își vor invita toți colegii să participe la moțiunea de cenzură. Și îmi doresc ca și celelalte partide parlamentare și neafiliațiii, pentru că inclusiv PMP-ul, cât și USR-ul, chiar și UDMR-ul critică constant acest Guvern. Au tot felul de acuzații de corupție, traseism, nepotisme. Trebuie să se hotărască dacă susțin sau nu Guvernul Orban.", a declarat Simonis Alfred.

Fenechiu recunoaște: Da, avem aceste critici

Totuși, senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a spus că moțiunea de cezură va pica motivându-și predicția prin faptul că nu toți cei care au criticat Guvernul Orban trebuie și să voteze moțiunea.

"Nu știu dacă va exista cvorum sau nu, dar vă pot spune că această moțiune va pica, neîndoielnic. Guvernul își va continua activitatea pentru că România trebuie să fie guvernată. Ceea ce nu înțelege domnul Simonis este că dacă cineva critică Guvernul, nu trebuie obligatoriu să voteze o moțiune de cenzură. Da, USR-ul, da, oameni din PNL avem aceste critici unde credem că este nevoie să fie aceste critici. Totuși, fără îndoială Guvernul condus de Ludovic Orban este și cea mai bună variantă pentru România, este și mult mai bun decât cele trei Guverne pe care le-a avut PSD-ul până la Orban.", a declarat Daniel Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel