Vot crucial pentru Călin Popescu Tăriceanu în Senat, la solicitarea DNA

Călin Popescu Tăriceanu se află în fața Senatului, Senat al cărui președinte este, pentru a se apăra înainte de votarea cererii DNA cu privire la începerea urmării penale pe numele său. 

UPDATE: Numărul total al senatorilor prezenți a fost de 110. Solicitarea de urmărire penală a DNA a fost respinsă de Senat. Au fost doar 38 de voturi ”pentru” și 71 de voturi ”contra” și  o abținere.

UPDATE: Începe votul! 

UPDATE: A fost prelungită ședința până când va fi finalizată procedura pe numele președintelui Senatului. 

La finalul dezbaterilor, senatorii vor vota dacă vor ridica imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu. Înainte de vot, fiecare grup parlamentar va dezbate solicitarea DNA provind începerea urmăririi penale a președintelui Senatului, iar la final, vor vota.  Biroul permanent al Senatului a decis, luni, să transmită la votul plenului raportul Comisiei juridice asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

PSD are majoritate în Senat, cu 69 de membri, din 136. ALDE are 12 membri. Teoretic, bazându-ne pe calcule, senatorii nu vor ridica imunitatea. Rămâne de văzut care va fi votul din Senat. 

DNA îl acuză că ar fi primit indirect 800.000 de dolari, mită, de la o companie austriacă pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel