Viorica Dăncilă a amintit, în cadrul întâlnirii cu procurorul general american, determinarea Guvernului de a consolida relaţiile cu SUA

Premierul Viorica Dăncilă a exprimat, cu ocazia întrevederii cu procurorul general al SUA, William Barr, determinarea Guvernului de a consolida relaţiile cu SUA, România fiind un susţinător al colaborării între Statele Unite şi Uniunea Europeană. 

'Guvernul României şi societatea românească sunt profund ataşate valorilor europene şi occidentale. Pentru români şi pentru Guvern, viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate', a afirmat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waver, aspect aflat în atenţia autorităţilor române. De asemenea, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluţii pentru continuarea reformei justiţiei şi a legislaţiei penale, în acord cu angajamentele internaţionale ale României, dar şi cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneţia sau ale GRECO, precum şi cele ale SUA.

Totodată, România se angajează să continue Parteneriatul Strategic cu SUA în domeniul cooperării judiciare internaţionale în materie penală şi să intensifice această colaborare printr-un dialog continuu şi o abordare pozitivă. În calitate de stat ce deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, România găzduieşte, la Bucureşti, în data de 19 iunie, Reuniunea UE-SUA la nivel ministerial în domeniul justiţiei şi afacerilor interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel