Statele Unite ale Europei. Viktor Orban: continent pentru imigranți

Bogdan Bolojan / 05 Martie 2018 / 14:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

 Crearea unor "State Unite ale Europei" ar însemna transformarea regiunii într-un "continent pentru imigranţi incluzând o Ungarie ţară de destinaţie a imigranţilor", a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI. 

Viktor Orban, care a luat cuvântul la o lansare de carte la Academia ungară de ştiinţe de la Budapesta, a avertizat împotriva "încercărilor" de îngrădire a competenţelor statelor membre şi de construire a unor "State Unite ale Europei". 

Potrivit premierului ungar, Comisia Europeană "s-a declarat deschis organism politic", dar prin "renunţarea la imparţialitate" va determina distrugerea cooperării în interiorul comunităţii întrucât va "instituţionaliza standardele duble în folosul statelor mari şi în detrimentul celor mai mici". 

Orban a afirmat, ca exemplu de folosire a standardelor duble, că UE nu a sancţionat membri ai săi mai mari pentru diverse nereguli, menţionând că Bruxelles-ul nu a lansat proceduri când deficitul bugetar al Franţei a depăşit plafonul impus şi singura explicaţie dată atunci de Comisie a fost că "Franţa este Franţa".

Unitate de măsură diferită 

El a amintit de asemenea că executivul UE a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei când Budapesta a decis pensionarea judecătorilor vârstnici, în cadrul reformei judiciare din 2011-2012, în schimb a salutat "cu entuziasm" o măsură similară luată în Italia în vederea accelerării procedurilor din justiţie. 

Premierul ungar a acuzat totodată CE că a "intervenit" în campania electorală din Ungaria şi că are o atitudine critică faţă de guvernul de la Budapesta pentru că nu-şi ascunde părerea despre unele decizii ale justiţiei. 

"Tuturor statelor UE ar trebui să li se aplice aceleaşi reguli", a conchis Viktor Orban, adăugând că "Europa ar trebui să devină din nou o Europă a bunului simţ şi imparţialităţii, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24