Viitorul preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping, nemulţumit de bugetul care va fi alocat instituţiei

Viitorul preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), polonezul Witold Banka, a făcut un apel pentru alocarea unui buget mai mare instituţiei pe care o va conduce, afirmând că cel alocat este unul ridicol, inferior celui de la un club de fotbal de nivel mediu.

Marţi, la deschiderea Conferinţei Mondiale privind Dopajul de la Katowice (Polonia), Banka, fost alergător de 400 de metri şi actualul ministru al sportului din ţara sa, în vârstă de 35 de ani, a salutat noile instrumente disponibile pentru WADA, adoptate după scandalul instituţional de dopaj din Rusia, pentru a fi pus în aplicare Codul antidoping mondial de către semnatarii săi, federaţiile internaţionale sau agenţiile naţionale antidoping.

"WADA ar trebui să impună sancţiuni mai des (...) dar pentru ca acestea şi alte activităţi să fie posibile, WADA are nevoie de un buget considerabil. Este ridicol ca o organizaţie cu statut de reglementare globală să deţină un buget mai mic de 40 de milioane de dolari. Un club de fotbal de nivel mediu are un buget mai mare. Aşadar, fac apel la liderii din sport dar şi la colegii mei care reprezintă guvernele şi la companii private: dacă doriţi ca sportul să fie 'curat', trebuie să creşteţi sprijinul financiar pentru această luptă, a spus Banka.

Witold Banka va prelua şefia AMA/WADA de la 1 ianuarie şi va părăsi guvernul polonez. El îi va succeda britanicului Craig Reedie, ales în 2014 şi venit din cadrul mişcării olimpice.

De la înfiinţarea sa, în 1999, AMA/WADA a fost supusă unui principiu de rotaţie al preşedinţiei sale între mişcarea olimpică (CIO şi federaţiile internaţionale) şi guvernele statelor membre. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel