Victor Ponta, dosarul Referendumul: Voi spune adevărul

ÎCCJ a stabilit pentru 11 martie următorul termen în "dosarul Referendumul", dată pentru care a decis citarea martorilor propuși de apărare pentru audiere, printre care se află și Victor Ponta.

Întrebat dacă va merge la ÎCCJ în calitate de martor în "dosarul Referendumul", Victor Ponta a zis:  "Da, voi merge miercuri. Voi merge să spun adevărul și numai adevărul și anume faptul că din toate cunoștințele pe care le-am avut ca lider de partid și prim-ministru... nu a făcut nimeni, în 2012, nicio schmenă de fraudare. Chiar 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu; că acest lucru nu s-a întâmplat... este altă poveste. Vorbim de responsabilități penale și voi spune ceea ce știu; ce mă vor întreba avocații. Repet: voi spune doar adevărul".

"Întâmplător, chiar știu cel mai bine ce s-a întâmplat în 2012, la fel cum știe și Crin Antonescu care a fost co-președintele USL, cum știu și cei doi secretari generali de atunci - Liviu Dragnea și Eduard Hellvig. Repet: voi spune adevărul. Cum să nu vreau să spun adevărul?", a mai zis premierul la România TV.

VEZI ȘI: Norica Nicolai: M-au ȘOCAT mecanismele aplicate în cazul meu

Întrebat dacă este părere că ar trebui să fie chemați Crin Antonescu și Eduard Hellvig la audieri, premierul a zis: "Fiind vorba despre un proces în desfășurare, nu pot să îmi dau cu părerea. Eu am fost solicitat și mă prezint".

În "dosarul Referendumului", procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel