VERBUM, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba

Membrii cercului de scriere creativă Verbum se vor întâlni joi, 18 aprilie 2019, de la ora 17:00, la sala de lectură a bibliotecii, unde vor readuce la viață scrisoarea ca mijloc de comunicare. 

Cercul de scriere creativă Verbum, derulat în cadrul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga" Alba, aduce împreună, lună de lună, oameni de diverse vârste și profesii dornici să se redescopere și să-și evidențieze public creațiile și talentele. Inițiat în anul 2016 ca o provocare la lectură și creație literară, cercul de scriere creativă Verbum și-a extins în timp activitatea și înspre alte domenii astfel încât, în acest moment, pe lângă stimularea creației și formarea competențelor specifice acesteia, membrii cercului au prilejul să-și cultive abilitățile de comunicare, să-și expună cunoștințele generale, să-și recomande lecturi și să-și stimuleze gândirea creatoare, știut fiind că fiecare întâlnire are o temă prestabilită care va fi baza activităților ce se vor derula în cadrul cercului.

În această lună, membrii cercului de scriere creativă Verbum se vor întâlni joi, 18 aprilie 2019, de la ora 17:00, la sala de lectură a bibliotecii, unde vor readuce la viață scrisoarea ca mijloc de comunicare. Tema aleasă va fi o adevărată provocare mai ales pentru tinerii membri ai cercului care vor fi puși în situația de a scrie pentru prima data în viață o astfel de creație literară. Acest mod de abordare a creației literare urmărește nu numai să stimuleze scrierea creativă, ci și să promoveze un gen literar mai puțin remarcat în ultimii ani de cititori, și anume cărțile de corespondență.

Participanții la cerc sunt invitați să creeze într-o atmosferă destinsă, iar la final vor fi citite scrisorile create și se va stabili tema lunii mai. Pentru participare nu este nevoie de o înscriere prealabilă iar cei ce doresc să participle pot veni însoțiți de prieteni și cunostințe ce le împărtășesc gustul pentru lectură și plăcerea de a dezbate cele audiate

Cu acest prilej le va fi prezentată celor prezenți și una dintre publicațiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga" Alba și anume o lucrare ce cuprinde peste 50 de scrisori primite de romancierul albaiulian Ion Lăncrănjan de la diverse personalități ale vremii: ambasadori, scriitori, artiști, arată un comunicat BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel