Vasile Rus (Timişoara Saracens), suspendat opt etape pentru remarci cu caracter rasist

Flankerul echipei Timişoara Saracens, Vasile Rus, a fost suspendat opt etape de Comisia de disciplină a Federaţiei Române de Rugby (FRR) după ce a adresat expresii cu caracter rasist jucătorului de culoare al formaţiei CSM Ştiinţa Baia Mare, Ratu Taniela Maravunawasasa, în timpul meciului dintre cele două grupări din etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank, încheiat cu scorul de 28-24 pentru băimăreni.

Potrivit site-ului competiţiei interne, între cei doi jucători a avut loc un incident violent, băimăreanul lovindu-l de mai multe ori cu pumnul pe componentul echipei bănăţene. Maravunawasasa a văzut cartonaşul roşu arătat de arbitrul Cristian Şerban, însă la finalul partidei el s-a plâns centralului că reacţia sa a venit după ce Rus i-ar fi adresat de mai multe ori cuvinte jignitoare, precum maimuţă neagră şi maimuţă puturoasă, în timpul meciului.

În urma audierilor, Comisia de disciplină a decis să-l sancţioneze cu opt meciuri suspendare pe Vasile Rus (36 ani) care va rata astfel cinci etape ale SuperLigii şi trei din Cupa României, el putând reveni pe teren abia pe 10 aprilie 2020.

Ratu Taniela Maravunawasasa (33 ani) a primit trei etape de suspendare, el urmând să joace din nou pe 14 octombrie.

CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana en titre a României, este şi lider la zi în clasament cu 18 puncte, Timişoara Saracens ocupând momentan locul secund, cu 17 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel