Urmărește emisiunea live


Valeriu Zgonea: Proiectul privind amnistia şi graţierea a stat nouă luni pentru că...

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, marţi, că proiectul de lege privind amnistia şi graţierea a stat timp de nouă luni în Comisia juridică pentru că "a fost o voinţă a liderilor grupurilor partidelor politice parlamentare". De asemenea, Zgonea a făcut un apel la colegii din Cameră să înțeleagă mesajul transmis de români pe 16 noiembrie, "că, dacă suntem duplicitari nu câştigăm nimic".

"Istoria este una foarte simplă, acest proiect de lege (amnistia şi graţierea - n.r.) a stat nouă luni de zile pentru că a fost o voinţă a liderilor grupurilor partidelor politice parlamentare. (...) Când s-a votat această lege, anul trecut în 10 decembrie, Opoziţia de atunci nu a avut nicio obiecţie, niciun comentariu la votul pe articole. În seara respectivă, pe 9 decembrie, s-a votat în comisie (Comisia juridică -n.r.). Doar patru voturi împotrivă din 21 de colegi prezenţi. Nu ştiu dacă sunt majoritari doar cei de la PSD sau PC sau de la PP-DD şi aş vrea să înţelegem un mesaj pe care l-a dat strada, poporul, cetăţeanul pe 16 noiembrie că, dacă suntem duplicitari nu câştigăm nimic, nici că suntem în stânga, nici că suntem în dreapta", a declarat, marți, Valeriu Zgonea în plenul Camerei Deputaţilor, după ce proiectul legii amnistiei și grațierii a fost respins.

Legea amnistiei și grațierii, respinsă în Camera Deputaților

"Am închis un subiect al societăţii, care are impresia că în Parlament, de la dreapta la stânga, printr-o lege a amnistiei şi graţierii ne graţiem şi ne amnistiem pentru fapte de corupţie deşi altceva spune textul legii. Propunerea va veni de acum înainte de la Ministerul Justiţiei. Am aşteptat aproape un an de zile ca Ministerul Justiţiei, CSM , Înalta Curte să îşi exprime un punct de vedere, altul faţă de cel pe care MJ trebuie să recunoaştem l-a trimis de la început, aviz negativ", a mai spus Zgonea, citează Agerpres.

Totodată, președintele Camerei Deputaților, a oferit câteva explicații și pentru colegii deputați "care uită".

MĂDĂLIN VOICU, reacție după ce LEGEA AMNISTIEI ȘI GRAȚIERII A FOST RESPINSĂ

"În plen, pentru cei care uită, (...) niciun membru al acestui onorabil Parlament nu a spus că se abţine sau are obiecţii la vreun articol. (...) Eu am scos-o de la votul final, iar la o săptămână am retrimis-o la Comisie cu un singur principiu aprobat de liderii grupurilor parlamentare şi în unanimitate de Biroul permanent. (...) Am văzut azi un vot în Comisia juridică care îmi arată cine poate să aibă acest slogan - fapte şi nu vorbe. Nu comentez altceva", a conchis Zgonea.

Deputaţii au adoptat, marți seară, cu 293 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, raportul Comisiei juridice privind respingerea proiectului legii amnistiei şi graţierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel