Unul dintre cei mai buni şahişti din lume, mare maestru ucrainean, a ales să joace pentru România

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Kiril Shevcenko, unul dintre cei mai buni tineri şahişti din lume, a ales să reprezinte România la următoarele turnee internaţionale. 

"Suntem fericiți și onorați să anunțăm că unul dintre cei mai tineri și mai de perspectivă șahiști din lume, marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko, a ales să joace șah sub steagul României. 

Kirill a devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani, iar în acest moment este numărul 78 mondial. În 2021 a câștigat medalia de aur cu echipa Ucrainei la Campionatul European de Șah pe Echipe.

Bun venit, Kirill! Suntem mândri că ne-ai ales pe noi!", transmite Federaţia Română de Şah pe Facebook. 

Circuitul Grand Chess Tour revine la Bucureşti în 2023 

Circuitul internaţional de şah Grand Chess Tour (GCT) va fi prezent pentru a patra oară consecutiv la Bucureşti, în perioada 4-16 mai, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Ca şi anul trecut, Grand Chess Tour va include două etape de şah clasic (Bucureşti şi Saint Louis) şi alte trei de şah rapid & blitz (Varşovia, Zagreb şi Croaţia).

Premiile întregului circuit ajung la 1,4 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapele de şah clasic şi 175.000 de dolari pentru cele de şah rapid & blitz. În premieră, ediţia din 2023 va avea şi un fond de premii bonus în valoare de 175.000 de dolari, care vor fi acordate primilor trei clasaţi la finalul întregii competiţii.

Circuitul de anul acesta va avea opt jucători automat calificaţi, alături de ei urmând să joace şi şahişti care vor primi wildcard-uri pentru toate cele cinci etape ale turneului. În fiecare etapă, se vor înfrunta zece şahişti. Cel mai probabil, în circuit vor evolua din nou şi cei mai bine clasaţi jucători români în clasamentul FIDE - Bogdan Deac şi Constantin Lupulescu.

Cele cinci etape ale circuitului sunt următoarele: Superbet Chess Classic România (4-16 mai), Superbet Rapid & Blitz Polonia (19-26 mai), Super United Rapid & Blitz Croaţia (3-10 iulie), Saint Louis Rapid & Blitz (12-19 noiembrie) şi Sinquefield Cup (19 noiembrie-3 decembrie), la Saint Louis (Missouri/SUA).

GCT este un circuit de şah internaţional care aliniază cei mai buni jucători ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari "ambasadori" ai şahului în lume, a inspirat crearea Grand Chess Tour şi a contribuit, totodată, la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel