Un senator și doi deputați, declarați incompatibili de către ANI

ANI
ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul unui deputat și a doi senatori.

Este vorba despre Mihăilescu Petru Șerban, senator în Parlamentul României, precum și în cazul lui Antal Istvan și Popa Radu Mihai, deputați în Parlamentul României, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

Mihăilescu Petru Șerban a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Antal Istvan a deținut, în perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.

Și Popa Radu Mihai a deținut, în perioada 20 decembrie 2012 - 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.

Cei trei au încălcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de senator [...] deputat este incompatibilã cu: [...] funcția de administrator [...] la [...] societățile comerciale".

Conform legii, „Persoana [...] față de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel