Un minor a ajuns la UPU Suceava, după un salt de la 1200 de metri

Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Un băiat de 16 ani a ajuns la UPU Suceava, în acest weekend, după ce parașuta cu care a sărit de la 1200 de metri altitudine nu s-a deschis complet. 

Un elev al Aeroclubului Teritorial ”Grigore Baștan” Suceava, care efectua un salt controlat, a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe Suceava, sâmbătă, după ce parașuta cu care a sărit de la 1200 de metri altitudine nu s-a deschis complet, scrie Monitorul de Suceava.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava și Poliția Salcea au primit un apel de urgență sâmbătă, în jurul orei 14.15.

Din primele informații rezultă că băiatul de 16 ani, elev al aeroclubului, a efectuat un salt controlat din avionul Antonov AN-2, în zona Aeroportului Salcea, și, din cauză că parașuta nu s-a deschis complet, acesta a venit spre sol în mișcare de rotație, lovindu-se la aterizare. Minorul avea la dispoziție activarea parașutei de rezervă, însă nu a eliberat-o, conform procedurilor.

Minorul a fost preluat de o ambulanță SMURD și transportat la Spitalul Județean Suceava, cu politraumatisme prin cădere de la înălțime. Condițiile în care s-a produs accidentul urmează a fi investigate de specialiști.

Minorul nu are leziuni grave, conform celor spuse de Gabriel Andrei, directorul Aeroclubului „Grigore Baștan” din Suceava.

„Elevul era în timpul cursului, toți elevii fac un număr minim de salturi. Copilul se afla la al treilea salt, parașuta s-a deschis asimetric, nu a reușit să o controleze și a luat contact cu solul, în rotire. Din ce ni s-a comunicat de la spital are o fisură de șold și urmează să fie externat, starea sa este stabilă”, a declarat Gabriel Andrei pentru Monitorul de Suceava.

Incidente similare

Recent, un parapantist a rămas agățat între firele de curent, la 20 de metri de sol 

În urmă cu câteva zile, un parapantist a fost salvat de pompieri după ce a rămas prins în firele de curent, în localitatea Brazi, județul Hunedoara, în apropierea masivului Retezat. 

Pompierii hunedoreni au avut parte de o misiune de salvare ceva mai dificilă și neobișnuită. Un parapantist a rămas prins în firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălțime. Salvatorii au intervenit la înălțime, l-au consiliat pe bărbatul rămas agățat să decupleze sistemul care îl lega de parapantă și l-au preluat în nacela autospecialei. Bărbatul nu a suferit răni și este în afara oricărui pericol.

În operațiunea de salvare au fost implicați 10 pompieri de la Detașamentul Deva și Hunedoara, respectiv trei autospeciale și echipajul Salvamont, nota Tion. (Citește mai mult și vezi VIDEO aici).

VEZI ȘI: Imagini spectaculoase. Un francez a zburat cu parașuta atingând clădiri și mergând pe cablurile telescaunelor / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel