Un luptător şi un boxer, depistaţi dopaţi la Jocurile Europene de la Minsk

Doi sportivi, luptătorul belarus Kiril Grişcenko şi boxerul croat Damir Plantic, au fost depistaţi pozitivi la controlul antidoping la Jocurile Europene de la Minsk, desfăşurate vara aceasta, a anunţat Comitetul Olimpic European (EOC) pe site-ul său.

Grişcenko a fost deposedat de medalia de aur cucerită la cat. 130 kg, greco-romane, după ce a ieşit pozitiv la dehidroclormetil-testosteron, un steroid anabolizant.

Belarusul l-a învins în semifinale pe rusul Serghei Semenov, iar în finală pe georgianul Iakobi Kajaia, astfel că aurul va reveni acum lui Kajaia, iar Semenov va primi medalia de argint. Ucraineanul Nikola Kucimi, care a pierdut în sferturi în faţa lui Grişcenko va lua medalia de bronz, cealaltă rămânând în posesia azerului Sabah Shariati.

EOC a anunţat că 1.170 de sportivi au fost testaţi antidoping la Minsk, existând doar două cazuri de dopaj.

Pugilistul croat Damir Plantic a fost testat pozitiv la THC, un metabolit al tetrahidrocanabiolului, format în organism după consumul de cannabis. El a evoluat la categoria semigrea şi a fost învins în optimi de turcul Bayram Malkam, astfel că descalificarea sa nu va afecta podiumul.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku au fost testaţi alţi 177 de sportivi, doar unul fiind găsit pozitiv.

Rusul Rustam Dolaev a ieşit pozitiv la meldonium, aflat pe lista substanţelor interzise din 2016. El a pierdut medalia de argint la cat. 51 kg, la lupte libere, astfel că moldoveanul Constantin Chirilov a fost promovat de la bronz la argint, iar bronzul a revenit georgianului Otar Mamulaşvili.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel