Un fotbalist de la Arsenal spune că ar lupta în Ucraina dacă ar fi chemat pe front

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Fotbalistul lui Arsenal, Oleksandr Zinchenko, a declarat că ar părăsi Marea Britanie pentru a lupta în Ucraina dacă ar fi chemat pe front.

 

 

Comentariile sale au fost făcute după ce președintele Zelenski a promulgat un nou proiect de lege care reduce vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani, consolidând forțele armate ale țării împotriva trupelor rusești invadatoare.

Într-un nou interviu, Zinchenko a declarat că ar răspunde oricărei chemări pentru a merge să lupte pe frontul din Ucraina.

"Cred că este un răspuns clar. Aș merge", a spus el.

Jucătorul a spus că unii dintre foștii săi colegi de școală au luptat deja în război, adăugând: "Este greu de înțeles că, de curând, am fost în aceeași școală, ne jucam în curte sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să ne apere țara. Și, sincer, este atât de greu de acceptat acest lucru, dar este ceea ce este. Nu putem renunța", a declarat el în cadrul emisiunii Newsnight de la BBC.

Zinchenko, care s-a născut în nordul Ucrainei, a devenit o voce a țării sale

Starul din Premier League a declarat că a donat aproximativ 1 milion de lire sterline pentru a ajuta oamenii din țara sa natală de când a început invazia la scară largă, pe 24 februarie 2022.

Zinchenko, care s-a născut în nordul Ucrainei, a devenit o voce a țării sale și a declarat că Ucraina este un "scut" pentru restul Europei.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a petrecut ceva timp în Rusia, fugind acolo împreună cu părinții săi după izbucnirea conflictului din regiunea ucraineană Donbas în 2014 și începându-și acolo cariera de fotbalist profesionist.

Totuși, tot în interviu, Zinchenko a spus că nu mai ține legătura cu niciunul dintre foștii săi coechipieri sau prieteni cu care a jucat în Rusia.

Fundașul lui Arsenal și-a început cariera la Ufa, în liga rusă, în 2016, și a spus că un număr mic de oameni i-au trimis mesaje, dar de când a început invazia nu a mai vorbit cu niciunul dintre ei, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel